ГоловнаНовиниПідсумки 2019 року!

Підсумки 2019 року!

 ПРЕС-РЕЛІЗ

АСОЦІАЦІЇ СПОРТИВНИХ ЖУРНАЛІСТІВ УКРАЇНИ (АСЖУ)
«ПІДСУМКИ СПОРТИВНОГО 2019 РОКУ»
 
Останні п’ять років і для країни, і для Асоціації спортивних журналістів України (АСЖУ) виявилися складними і важкими. Загальна ситуація, на наш погляд, у 2019 році стала ще більш критичною і непередбачуваною. Але навіть у цих умовах роботи у нас, спортивних журналістів, вистачало. Так що запишемо 2019 рік у наш актив.
 
А тепер про наш традиційний творчий конкурс. У країні настають великі зміни: віримо і сподіваємося на краще. За рішенням листопадового Правління АСЖУ серйозної трансформації зазнали вже з цього року і наші «Підсумки». Остаточно їх ідея, формат, кількість номінацій і нагороди переможцям знаходяться зараз в АСЖУ на стадії обговорення і затвердження. Прийняті нововведення почнуть діяти з 2020 року.
 
На перехідний період конкурс буде дуже компактним. Результати «Підсумків 2019 спортивного року», а участь у підбитті їх взяло багато членів організації, які живуть і працюють в Україні та за кордоном. Ми залишили на сьогодні «Десятку кращих атлетів країни», «Краще спортивне видання року», «За вірність спортивній журналістиці». І головну номінацію АСЖУ – Вища нагорода АСЖУ. Приз імені Ігоря Засєди «За честь і достоїнство в спортивній журналістиці».
 
«Топ-десятка» найкращих атлетів України 2019 року»
 
1. Дмитро Підручний – біатлон.
2. Дар’я Білодід – дзюдо.
3. Жан Беленюк – греко-римська боротьба.
4. Олег Верняєв – гімнастика.
5. Олександр Абраменко – фрістайл.
6. Ярослава Магучіх – легка атлетика.
7. Ольга Харлан – фехтування.
8. Андрій Пятов – футбол.
9. Еліна Світоліна – теніс.
10. Михайло Романчук – плавання. 
 
«Краща команда року» – національна збірна України з футболу.
«Кращий тренер року» – Андрій Шевченко.
 
ЛАУРЕАТИ АСОЦІАЦІЇ СПОРТИВНИХ ЖУРНАЛІСТІВ УКРАЇНИ 
 
«Краще спортивне видання року» – журнал «Олімпійська арена»;
 
Вища нагорода АСЖУ. Приз імені Ігоря Засєди «За честь і достоїнство в спортивній журналістиці» – Микола Рубан (КАСЖУ), Юрій Бондар (Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка), Олександр Хілюков (заступник головного редактора сайта АСЖУ).
 
«За вірність спортивній журналістиці» – Данило Вереітін (Донецька АСЖУ).
 
Усіх призерів конкурсу “Підсумки–2019” з успіхом, а всіх членів Асоціації спортивних журналістів України з Новим 2020 роком і Різдвом Христовим!
 
Правління АСЖУ
 

Популярні новини