ГоловнаНовиниKyiv Open 2018: рекордна кількість, нова якість

Kyiv Open 2018: рекордна кількість, нова якість

19-20 травня в Києві в спорткомплексі КПІ пройшов 13-й міжнародний турнір Kyiv Open. Змагання відзначилися рекордною кількістю учасників та новими організаційними досягненнями. 
 
Після річної перерви Київ знову прийняв Відкритий кубок з карате – турнір Української Прем’єр-ліги, який організує клуб «Сьогун». У змаганнях взяли участь понад 1000 спортсменів, які представляли 70 клубів з трьох країн – України, Білорусі та Молдови.
 
Цього року в рамках турніру також пройшов відбір на важливі молодіжні змагання, де будуть виборюватися ліцензії на Молодіжну Олімпіаду 2018 в Буенос-Айресі.
Поміж принципових новинок в організації турнірів треба відзначити залучення численних спонсорів та партнерів, чиї бренди прикрашали арену спорткомплексу КПІ. Зокрема, це були бренди «Оболонь», «Секунда», Infopulse, Liberty, Sports Equipment, страхова компанія Spare, сайт DOJO. Партнери надали змаганням не лише грошові призи або обладнання, а також запропонували певні сервіси. 
 
Зокрема, вперше в історії турнірів карате в Україні учасники пройшли медичне обстеження від фахівців ДП «Служба спортивної медицини» (за підтримки компанії Spare). Поміж 200 обстежених спортсменів було виявлено три особи, яких за вагомих причин не допустили до змагань – зберігши юним каратистам здоров’я.
 
Турнір висвітлювали представники ЗМІ, зокрема телевізійних каналів «UA: Перший» та ТРК «Київ». Кавовий сервіс у VIP-зоні забезпечили фахівці компанії Liberty (бренд Nero Aroma).
А VIP-зона цього року була повна почесних гостей. Учасників Kyiv Open 2018 привітали: голова партії Народний Рух України, народний депутат Віктор Кривенко, державний секретар Міністерства молоді та спорту Олег Немчінов, начальник Управління молоді та спорту КМДА, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, посол Грузії в Україні Гела Думбадзе, президент Української федерації карате Сергій Левчук. 
 
Продуманий підхід до організаційних моментів та багато затрачених зусиль та енергії – заслуга оргкомітету турніру на чолі з віце-президентом клубу «Сьогун» Анатолієм Сальником.
В спортивному плані турнір виявився конкурентним та цікавим. Звичайно, головних зірок національної збірної, героїв чемпіонату Європи в Нові Сад, в Києві не було (або вони, як Аніта Серьогіна, працювали в якості тренерів). Адже незабаром їм виступати на етапі Прем’єр-ліги в Стамбулі. Але чимало провідних українських каратистів змагалися на п’яти татамі, радуючи глядачів.
 
Тріумфаторами турніру стали спортсмени клуб «Катана порт Чорноморськ» (Одеська обл.). До призової трійки загального заліку увійшли також клуби «Чемпіон» (Київ) та «Легіон» (Одеса). До топ-10 потрапили клуби з Одеси, Києва, Дніпра, Харкову. Поруч із традиційними грандами «Сен-Біном», «Тигреням», «Сьогуном» з’явилися стрімко прогресуючі «Легенда» (Дніпро) та Pashaev Team (Київ). Зростає конкуренція, вирівнюється спортивний рівень – все це йде на користь українському карате як олімпійському виду спорту.
 
Серед недоліків турніру не можна не відзначити численні скарги на низьку якість суддівства. Це системна проблема нашого карате, шляхи вирішення якої треба шукати: адже цього разу скарги тренерів були не емоційними, як зазвичай, а аргументованими.     
 
Розвивати та запроваджувати позитивні надбання і виправляти помилки – магістральний шлях українського карате.
 
Прес-служба УФК
 

Популярні новини