ГоловнаНовиниБаскетбольний тиждень СОУ в Україні

Баскетбольний тиждень СОУ в Україні

 
В останній тиждень листопада традиційно проходить Європейський баскетбольний тиждень (ЄБТ) Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії в Україні.
 
Спеціальна Олімпіада України в цьому році, з метою популяризації баскетболу, зосередила свої зусилля на локальних змаганнях з баскетболу та баскетбольних турнірах за програмою «Об’єднаний спорт». Всеукраїнські змагання в рамках ЄБТ Спеціальної Олімпіади відбулися 24–25 листопада у Житомирі в спортивному комплексі Житомирського державного університету ім. І. Франка за сприяння Фонду соціального захисту інвалідів, Федерації Баскетболу України, Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ, Фундації Кока-Кола та «МакДональдз Україна», представники яких особисто підтримали учасників на Церемонії відкриття. На турнір з’їхалось 10 команд – спортсменів з інвалідністю, що мають відхилення в розумовому розвитку, з 10-ти різних областей країни. Їх було розділено на два дивізіони, в кожному з яких уже з перших ігор зав’язалася відчайдушна боротьба за перемогу. 
 
Гарний настрій для цього створили перед іграми виступи артистів квартету «Гармонія» та натхнені акробатичні композиції ансамблю Житомирської спеціальної школи-інтернату №1. Кваліфіковане суддівство забезпечила колегія суддів Житомирського підрозділу ФБУ, очолюваної заслуженим тренером України, суддею національної категорії Георгієм Дембом. Більшість команд продемонструвала змістовну гру, а, головне, вольове прагнення до перемоги. В результаті, у «нижчому» дивізіоні 1-ше місце виборола команда Херсонської обл., яка присвятила свою перемогу Міжнародному дню людей з інвалідністю. У «вищому» дивізіоні перемогла команда Житомирської обл. з м. Бердичів. Перспективним показником є те, що п’ять «маленьких спортсменів» віком 6–7 років разом з батьками приєднались до турніру і зробили з товаришами перші ведення м’яча та кидки в баскетбольний кошик на професійній баскетбольній арені.
 
Командам-призерам Володимир Зорнік, начальник Житомирського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту, вручив нагородні кубки та завірив, що Житомирщина готова приймати на високому рівні всеукраїнські змагання і з інших олімпійських видів спорту Спеціальної Олімпіади. Останніх учасників відзначено почесними стрічками СОУ та дипломами, а всі разом отримали подарунки від Федерації баскетболу України, «МакДональдз Юкрейн Лтд» і Фундації Кока-Кола.
 
Андрій Підварко,
Виконавчий директор СОУ
попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини