ГоловнаНовиниОб’єднані спортом, об’єднані футболом, об’єднані дружбою!

Об’єднані спортом, об’єднані футболом, об’єднані дружбою!

 
Спеціальна Олімпіада України (СОУ) в колективних видах спору найбільший розвиток має в футболі. Сьогодні футбол не просто улюблена гра – це потужний соціальний фактор, який може змінювати життя на краще.
 
15 листопада 2017 р. o 12:00 в спортивному комплексі Київського національного університету ім. Т. Шевченка (вул. Глушкова, 2-Б), при підтримці дворазової олімпійської чемпіонки, професора Тетяни Кочергіної відбудеться товариський матч між футбольним клубом СОУ «Спорт» і командою Кафедри фізичного виховання та спорту університету. Гравці з інвалідністю ФК «Спорт» спробують довести, що прагнення до перемоги, наполегливі тренування і активна життєва позиція можуть дати сили не тільки зіграти на рівних, але й виграти. Підтримай футболістів СОУ, як це роблять Посланці футболу СО Дані Алвес (Dani Alves), Жанлуї Буфон (Gianluigi Buffon) та Роберт Левандовскі (Robert Lewandowski), а також кращі тренери світу Пеп Гвардіола (Pep Guardiola) і Жюльєн Лопетегу (Julen Lopetegui).
 
Спеціальна Олімпіада (СО) – це міжнародна благодійна організація, що проводить тренування та змагання з 33 видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку по всьому світі. СО була заснована 1968 року сестрою президента США Дж.Кеннеді пані Юніс Кеннеді-Шрайвер і охоплює зараз близько 4,5 мільйони спортсменів у 170 країнах світу. Тепер загальновизнано, що систематичне зайняття спортом сприяє покращенню розумової діяльності людей, які мають відхилення у розумовому розвитку. Крім того, СО допомагає соціально адаптуватися у суспільстві, зрозуміти свою гідність та рівність, а членам суспільства – відчути свою відповідальність перед людьми з обмеженими можливостями.
 
Спеціальна Олімпіада України (СОУ) існує з 1994 року, зареєстрована як громадська організація у 2002 році, має акредитацію Міжнародної СО, договір з НОК, провідними національними федераціями з видів спорту та МОН України. СОУ проводить тренування і змагання впродовж року з 16 видів спорту для більш як 16 тисяч спортсменів в 21 регіоні країни, надаючи їм постійну можливість вдосконалювати свою фізичну форму, отримувати відчуття радості і гідності та розділяти їх із рідними, друзями та іншими членами суспільства.
 
Докладніше про Спеціальну Олімпіаду України – www.specialolympics.org,ua
 
Докладніше про Міжнародну Спеціальну Олімпіаду – www.specialolympics.org
 
 Андрій Підварко,
виконавчий директор СОУ

Популярні новини