ГоловнаНовиниВсесвітні Поліцейські Ігри – український вимір

Всесвітні Поліцейські Ігри – український вимір

5 липня в окрузі Ферфакс (штат Віргінія, США) фінішували Всесвітні Ігри поліцейських та пожежників (World Police and Fire Games). У цих престижних змаганнях також брали участь представники інших силових відомств – служб національної безпеки, державних служб охорони, різних воєнних підрозділів, що співпрацюють з поліцією, пожежниками та МНС.

Гарна фізична форма є важливим фактором підготовки особового складу силових структур. Тому зайняття спортом є обов’язковими для працівників правоохоронних органів та пожежних служб усіх країн світу. А кожного непарного року, починаючи з 1985 р., відбувається велике спортивне свято – Всесвітні Ігри поліцейських та пожежників, що збирають чимало представників багатьох країн. Учасники змагаються в олімпійських та неолімпійських видах спорту, а також у прикладних спеціалізованих дисциплінах, які застосовують на поліцейських та пожежних вишколах.

Цього року американський Ферфакс зібрав близько 12 тисяч спортсменів із 70 країн, які змагалися в 61-й спортивній дисципліні. Найбільш численними були делегації США (2500 учасників), Канади (1000), Росії (265), а також Англії, Іспанії, Бразилії, Австралії. Ці держави, де визнають престиж таких змагань та їх важливість в плані знайомства, спілкування, обміну інформацією та досвідом щодо спортивної підготовки підрозділів.

До 2015 року Україна ніколи не брала участі у Всесвітніх Поліцейських Іграх. Власне, й цього року відповідні органи не зформували команди для поїздки в США. Проте Українська федерація карате (УФК) в рамках співпраці з Міністерством внутрішніх справ прийняла рішення надіслати на Ігри свою спортсменку – адже одна з найкращих каратисток країни Аніта Серьогіна є старшим лейтенантом міліції й працює інспектором з кадрів Іллічівського міського відділу УМВС України в Одеській області. За підтримки УФК на Ігри також поїхав персональний тренер Аніти Олександр Тонкошкур. Таким чином, представники карате стали єдиними посланцями України на Іграх в Ферфаксі. Ми дуже сподіваємося, що це буде приклад для участі українських спортсменів у подальших Всесвітніх Поліцейських Іграх.

Аніта Серьогіна після закінчення Одеського державного університету внутрішніх справ відразу почала служити в міліції, не полишаючи занять карате в іллічівському спортивному клубі «Катана» під керівництвом Олександра Тонкошкура. Керівництво Іллічівського міського відділу УМВС України в Одеській області сприяло та підтримувало свою працівницю в заняттях та участі в турнірах різного рівня. Аніта, як член дорослої національної збірної України, в останні роки досягла видатних успіхів, ставши чемпіонкою Європи (2013), призеркою чемпіонатів Європи (2012, 2014), переможницею Кубку світу (2014).

На Іграх українську спортсменку було заявлено в обох видах програми карате – ката та куміте. Правила змагань з карате здійснювались згідно з діючими правилами Всесвітньої федерації карате (WKF). У зв’язку із тим, що в іграх брали участь атлети різного віку, а також відставні працівники, категорії було поділено на чотири групи: 18-30 років, 30-40 років, 40-50 років, 50 років й старше.

Аніта Серьогіна блискуче виправдала надії Федерації та тих, хто уболівав за нашу спортсменку. На арені “Ernst Community Center” у місті Еннендейл (округ Ферфакс, штат Віргінія) у фінальному двобої з ката вона перемогла поліцейську з Англії – Холлі Бьорд, а в куміте здолала спортсменку з Малайзії Тенгку Ібрахім. Є дві золоті медалі для України! В загальному заліку Ігор перше місце посіла команда США, на другому – збірна Канади, на третьому – Росія.

Ігри стали для співробітниці МВС України Аніти Серьогіної вкрай пізнавальними: вона отримала можливість поспілкуватися та обмінятися досвідом із поліцейськими з інших країн. А також стала свідком різноманітних цікавих змагань із прикладних дисциплін, які практикують у світі. Якщо досягнення Аніти в США не залишаться поза увагою керівництва МВС та МЧС України, є надія що на наступних Іграх, що відбудуться 2017 року в Монреалі (Канада), візьме участь повноцінна українська команда.

Ще раз вітаємо Аніту Серьогіну та Олександра Тонкошкура з видатним успіхом.

Прес-служба УФК

 

 

Популярні новини