ГоловнаНовиниШабельній дружині – почесті і винагороди

Шабельній дружині – почесті і винагороди

За два тижні по закінченню пекінської Олімпіади, відпочилі герої з’їжджаються до Києва, – настала пора вшановувань і вручення винагород щасливим призеркам Ігор. І тут із найкращого боку проявила себе Федерація фехтування України, що організувала 4 вересня спільно з компанією “Ілта” та іншими своїми партнерами надзвичайно теплий неформальний прийом і велику прес-конференцію з нагоди чудової перемоги в Китаї жіночої шабельної команди, очолюваної заслуженими тренерами України Валерієм Штурбабіним і Вадимом Гутцайтом. Якими ж красивими і щасливими, абсолютно не зоряними, а звичайними скромними дівчатами виглядали на цьому прийомі героїні фехтувальної доріжки – Олена Хомрова і Ольга Харлан із Миколаєва, Галина Пундик і Ольга Жовнір із Хмельницької області, які створили у фінальному поєдинку з китаянками спортивне диво. Тим самим вони подарували Україні в Пекіні перше олімпійське “золото” і торували доріжку для інших чемпіонів!

Подякувати і привітати “золоту команду” в офіс компанії “Ілта”, котра вже чимало років є головним фінансовим спонсором ФФУ, прийшли керівники фізичної культури і спорту країни і столиці, відомі спортсмени і тренери, журналісти. Багато теплих і абсолютно заслужених слів на адресу чемпіонок і особливо Ольги Харлан, якій у цей по-осінньому спекотний день виповнилося всього 18 років, сказали президент НОК України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка, заступник міністра Мінсім’їмолодьспорту Мирослав Дутчак, президент ФФУ Сергій Міщенко, перший олімпійський чемпіон з фехтування в Україні легендарний Григорій Крисс, шеф олімпійської місії України в Пекіні Ніна Уманець та інші виступаючі. Безліч квітів і подарунків дівчатам, вручення від НОКу і галузевого міністрества Почесних грамот і Знаків тренерам збірної і особистим наставникам, а також тим людям з ФФУ, що віддали немало сил і енергії для досягнення славної перемоги, щирість і толерантність організаторів зустрічі зробили її яскравим святом для всіх присутніх.


По закінченню прес-конференції юних чемпіонок чекав ще один приємний момент – офіційний імпортер автомобілів Peugeot в Україні компанія “Ілта” подарувала кожній із них по шикарному автомобілю “Пежо 207” з унікальними номерними знаками, на яких поряд з ім’ям володарки авто намальовані олімпійські кільця. Святковий салют на честь шабельної “золотої команди” став чудовим акордом вечора.

Віримо, у наших дівчаток попереду ще не один успішний олімпійський цикл.


Анастасія Волобуєва, Михайло Вєтров

Фото Андрія Клименка

Популярні новини