ГоловнаНовиниПрезидент АСЖУ зустрівся з Міністром спорту та Президентом УАФ, щоб обговорити, ...

Президент АСЖУ зустрівся з Міністром спорту та Президентом УАФ, щоб обговорити, як коронавірус впливає на спортивну журналістику

 

Під  час пандемії COVID-19 українські журналісти серйозно втратили у зарплатні. Спортивні редакції на телеканалах тимчасово призупинили роботу на час карантину. Умови різні: в одних редакціях журналісти стали отримувати на 15-20 відсотків менше, в інших – працівники взагалі не отримують зарплатні на час карантину. Зменшують виплати кореспондентам або, взагалі, скорочують штат й веб-сайти. Дуже складна ситуація у «фрілансерів», які не мають можливості висвітлювати події, як раніше, водночас редакції масово відмовилися від їхніх послуг, віддаючи перевагу працівникам штату. Жодної допомоги від урядових структур журналісти не отримують. З огляду на це, можливе відновлення чемпіонату України з футболу є дуже важливою подією для спортивних журналістів, даючи їм можливість повернутися до безпосереднього роботи з висвітлення змагань, а не лише опрацювання новин про вплив коронавірусу на спорт. 
 
Зважаючи на активну дискусію у спортивній спільноті щодо можливого відновлення футбольних матчів, президент Асоціації спортивних журналістів Україги Олександр Гливинський провів дві важливі зустрічі зі спортивними керівниками – Міністром молоді і спорту України Вадимом Гутцайтом та президентом Української Асоціації футболу Андрієм Павелком. Мова йшла про складну ситуацію, в якій опинилися спортивні медіа, котрі, на відміну від європейських колег, не отримують жодної фінансової допомоги від державних структур, і, зокрема,  про присутність журналістів у ложах преси на футбольних матчах відновленого чемпіонату.  Також президент АСЖУ запропонував проводити пост-матчеві прес-конференції з головними тренерами та гравцями у режимі онлайн. Акредитовані медіа могли б перебувати у конференц-залі, дотримуючись соціальної дистанції, а тренери і гравці (не одночасно, а по черзі) – в іншій кімнаті. Відео-зв’язок можна здійснювати за допомогою сучасних засобів відео-комунікації. 
 
Важливо, що і з боку Міністра молоді й спорту, і з боку очільника українського  футболу є повне розуміння і підтримка того, що медіа мають отримати можливість висвітлювати спортивні, і зокрема, футбольні події. З іншого боку, дуже важливо, які застереження щодо проведення спортивних заходів  буде ставити Уряд та Міністерство охорони здоров’я. 
 
Наступного тижня обговорення ситуації буде продовжене на зустрічах з керівництвом Українських Прем’єр-Ліги та ПФЛ.  
 

Популярні новини