ГоловнаНовиниУсі на футбол!

Усі на футбол!

Спеціальна Олімпіада України запрошує всіх спортивних фанів взяти участь у Всеукраїнських змагання з футболу, які відбудуться у Миколаєві в рамках 19-го Європейського футбольного тижня (ЄФТ-2019) Спеціальної Олімпіади.

Європейський футбольний тиждень (ЄФТ) – це найбільша спортивна подія, яка не тільки сприяє популяризації гри у футбол серед спортсменів з ментальними відхиленнями, але й заохочує підтримувати і вболівати за улюблені команди та спортсменів Спеціальної Олімпіади (СО). 

З 25 травня по 2 червня під час проведення ЄФТ-2019 на спортивних майданчиках і стадіонах у 50 країнах Європи відбудеться більше 450 спортивних заходів, в яких візьмуть участь понад 45000 гравців. Традиційно ЄФТ патронує УЄФА,  підтримують національні футбольні федерації майже 40 країн світу.
 
Спеціальна Олімпіада України (СОУ) завжди бере активну участь у проведенні ЄФТ. 
 
17 та 18 травня у Миколаєві на стадіоні Парку Перемоги в рамках ЄФТ-2019, проходитимуть Всеукраїнські змагання з футболу Спеціальної Олімпіади України. Це  чудове спортивне свято Спеціальна Олімпіада України проводить спільно з Фондом соціального захисту інвалідів, за підтримки Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, ФК “Шахтар”, компаній McDonald’s Україна, Coca-Cola  Україна та Асоціації спортивних журналістів України.
 
У цьогорічних Всеукраїнських футбольних змаганнях візьмуть участь 12 команд СОУ з Одеси, Кременчука, Харкова, Миколаєва, Херсонської, Запорізької, Донецької, Харківської та Житомирської області. До складу кожної команди входить вісім спортсменів віком від 8 до 13 років. Регламентом проведення заходу дозволяється участь дівчат у юнацьких  футбольних командах. Варто наголосити, що цього року СО приділяє особливу увагу саме жіночому та дівочому футболу. Спеціальна Олімпіада прагне залучити якомога більше жінок і дівчат до гри у футбол, тому й девіз 19-го ЄФТ: «Залучаймо дівчат на футбольне поле!» Спеціальна Олімпіада України завжди підтримувала жіночий футбольний рух. Варто згадати, що у березні 2019 року на Літніх Всесвітніх Іграх Спеціальної Олімпіади в Об’єднаних Арабських Еміратах жіноча футбольна команда СОУ з Миколаєва посіла перше місце! СОУ й надалі розвиватиме цей перспективний напрямок і продовжуватиме залучати жінок і дівчат до занять футболом. 
 
Під час проведення Всеукраїнських змагання з футболу у Миколаєві передбачається проведення чимало цікавих заходів, зокрема відбудеться показовий матч з флорболу за участі Голови правління Української Федерації Флорболу Хадера Тамуза. Заплановані також теоретичні та практичні заняття для тренерів і волонтерів СОУ. Штат СОУ 17 травня проведе навчально-методичний семінар для тренерів, а 18 травня у спеціальній школі-інтернаті № 2 – тренінг за програмою «Маленькі спортсмени». Такі заходи з нетерпінням чекають тренери і волонтери, бо подібні зустрічі – це можливість не тільки обмінятися досвідом, дізнатися про нові методики, які слід використовувати у роботі зі спортсменами СОУ, а й просто поспілкуватися з давніми друзями та однодумцями. 
 
Вітаючи проведення Всеукраїнського турніру з футболу у Миколаєві, президент СОУ, академік С. Комісаренко наголосив: «Футбол – фантастична гра, вона об’єднує гравців і вболівальників, приносить цілу гаму яскравих емоцій. Взагалі спорт – це не тільки здоров’я, але й можливість сприяти толерантності, повазі. Нам всім важливо всіляко підтримувати соціальну інтеграцію наших особливих спортсменів. Бажаю всім командам, які беруть участь у змаганнях, і вболівальникам, одержати задоволення і від гри у футбол, і від спілкування!».
Спеціальна Олімпіада України запрошує всіх мешканців і гостей Миколаєва, які люблять футбол, 17 та 18 травня завітати на стадіон Парку Перемога і взяти участь у Всеукраїнських змаганнях з футболу, які проходитимуть в рамках 19-го Європейського футбольного тижня (ЄФТ-2019) Спеціальної Олімпіади й підтримати наших спортсменів. 
 
Прес-служба СОУ
 

Популярні новини