ГоловнаНовиниУкраїнська молодіжка везе з Ольборгу три медалі

Українська молодіжка везе з Ольборгу три медалі

 
8-10 лютого в Ольборгу (Данія) пройшов 46-й чемпіонат Європи з карате серед кадетів, юніорів т молоді (U 21). Українські спортсмени здобули три нагороди (1 срібло, 2 бронзи) та посіли 21-е місце в загальному заліку.
 
Срібло на рахунку Валентина Найди (U 21, -67 кг), бронзові медалі вибороли юніори – Оксана Базелюк (-59 кг) та Андрій Заплітний (-76 кг).
 
Перші нагороди в скарбничку збірної України принесли саме юніори. В суботу, 9 лютого, спочатку медаль здобула Оксана Базелюк, вихованка тренера Максима Невмержицького (Київ, клуб «Чемпіон»). Вона послідовно перемогла суперниць з Шотландії (6:1), Англії (4:2), Німеччини (1:0), але у півфіналі поступилася майбутній чемпіонці Анні Чернишовій з Росії (1:5). У бронзовому фіналі Оксана здолала польку Магдалену Годлевську – 2:1.
 
Почин Оксани підхопив Андрій Заплітний. Вихованець тренерів Олександра Пікуліна й Андрія Лазаренка (Чернівці, клуб «Лідер») переміг суперників з Фінляндії (5:0), Косова (2:2), Люксембургу (1:0), Угорщини (1:0). У півфіналі Заплітний програв майбутньому віце-чемпіону Іліасі Уніфі з Бельгії (0:3). А в бронзовому фіналі завдав поразки боснійцю Недіму Сувалії (1:0). Таким чином, чернівецький юніор подовжив стрічку вдалих виступів, яку він розпочав у грудні 2018 року перемогою на етапі Молодіжної Прем’єр Ліги у Венеції, а потім – подовжив золотом та бронзою на Гран-прі Хорватії 2019 в січні.       
 
У неділю, 10 лютого, Валентин Найда, бронзовий призер Євро-2016 в кадетах, вихованець тренера Миколи Сіраковського (Київ, клуб «Сен Бін»), послідовно переміг суперників з Литви (6:0), Люксембургу (2:0), Білорусі (2:0), Італії (1:0) та дістався фіналу, де його зупинив турок Муратджан Деніз (0:2).
 
Також відзначимо 5-е місце Максима Касаткіна (кадети, – 63 кг), сьомі місця Ярослава Федорова (кадети, ката), Еліни Сєлємєнєвої (кадети, -54 кг), Івана Авраменка (кадети, 70+ кг).
 
Дебютний чемпіонат для нового головного тренера української молодіжки Максима Невмержицького треба визнати не дуже вдалим. Адже нагадаємо, що 2016 року збірна України на чемпіонаті Європи в Лімасолі (Кіпр) здобула 8 медалей, а в 2017-му в Софії – 6, обидва рази посівши 6-е загальнокомандне місце.
 
Але втрачений минулий рік на європейській арені таки дався взнаки. Наша збірна зробила крок назад в той час, як конкуренти наростили сили в контексті олімпійських перспектив карате. Скажімо чесно, ми очікували кращих виступів від декількох наших досвідчених й титулованих молодих спортсменів. Але це спорт: інколи програють всі – навіть Рафаель Агаєв.
 
Попереду багато нових стартів. Треба робити висновки з набутого досвіду та готуватись до наступних великих змагань сезону. Нагадаємо, що цього року на нас очікує чемпіонат світу та чотири етапи Молодіжної Прем’єр Ліги. Це означає багато роботи та перспективу успіхів, які обов’язково прийдуть.
 
https://karate.ua/news/ukrayinska-molodizhka-veze-z-olborgu-tri-medali

Популярні новини