ГоловнаНовиниУкраїнські каратисти завершили сезон золотим дублем у Шанхаї

Українські каратисти завершили сезон золотим дублем у Шанхаї

 

7-9 грудня в Шанхаї пройшов заключний великий міжнародний турнір сезону-2018 – четвертий етап Серії А Karate1. В активі збірної України дві золоті медалі, яку здобули лідери команди – Анжеліка Терлюга та Станіслав Горуна.
 
Змагання, в яких взяли участь 1170 спортсменів з 80 країн, проходили в спорткомплексі Університету економіки й фінансів Шанхая.
 
Наші провідні зірки, Анжеліка Терлюга (куміте, -55 кг) та Станіслав Горуна (-75 кг), певно, були розлючені своїм невдалим виступом на чемпіонаті світу в Мадриді. Адже вони не просто перемогли, а розірвали своїх суперників. Одеситка Терлюга здолала суперниць з Індії – 8:0, Канади – 6:0, Таїланду – 6:0, Японії – 1:0. У півфіналі Анжеліка помстилася своїй несподіваній кривдниці на мундіалі болгарці Іветті Горановій – 3:0, а у фіналі розгромила Ішіаї Фуміку з Японії – 4:0.
 
Львів’янин Горуна почергово здолав білоруса (6:1), чеха (0:0, суддівське рішення – хантей), росіянина (4:0), гватемальця (3:0). У півфіналі Стас переміг дуже сильного турка Ермана Ельтемура (2:0), а в фіналі не залишив шансів Енесу Гарібовичу з Сербії – 4:0. 
 
Перемоги Терлюги й Горуни у Шанхаї не тільки зміцнять їх лідерські позиції у світовому рейтингу, а ще додасть балів для кваліфікаційного рейтингу на Олімпійські Ігри 2020 року в Токіо.
Наші вітання персональним тренерам чемпіонів – Денису Морозову та Антону Нікуліну (він же – головний тренер збірної), усім тренерам та керівництву збірної України та Української федерації карате з блискучим завершенням сезону.
Загалом у Шанхаї виступили 23 українські спортсмени.
 
Відзначимо вдалі виступи киян Катерини Бігич (-68 кг) та Костянтина Цимбала (-84 кг), які провели по 5 боїв. По 4 бої провели Катерина Крива (-50 кг) та Різван Талібов (84+ кг), по 3 – Анастасія Мястковська (-55 кг), Аніта Серьогіна (-61 кг), Галина Мельник (-68 кг) та Валерій Чоботар (-84 кг).
 
Станом на сьогодні шестеро українських каратистів входять до топ-десятки світового рейтингу. Анжеліка Терлюга – №1, Стас Горуна – 2, Валерій Чоботар – 3, Катерина Крива – 6, Аніта Серьогіна – 6, Галина Мельник – 6. 
 
Найближчий великий старт – перший етап Прем’єр Ліги в Парижі 26-28 січня 2019 року.      
 
Прес-служба УФК
 
 
 
 
 
 
 

 

Популярні новини