ГоловнаНовиниУкраїнське карате підкорило нову висоту: є перше срібло чемпіонату світу

Українське карате підкорило нову висоту: є перше срібло чемпіонату світу

6-11 листопада в Мадриді пройшов 24-й чемпіонат світу з карате. У змаганнях взяли участь 1114 спортсменів з 139 країн планети – обидві цифри є рекордними. 
 
Важливою особливістю чемпіонату було те, що його учасники змагалися не лише за медалі, а також за рейтингові очки для потрапляння на олімпійський турнір в Токіо-2020. Це зумовило велику принциповість та запеклість боротьби.
 
Збірна України здобула в Мадриді єдину медаль: Валерій Чоботар (індивідуальне куміте, -84 кг) став віце-чемпіоном світу й отримав срібну нагороду.
 
Українець виграв у Мадриді шість з семи боїв. На жаль, Чоботар отримав травму, виступаючи за команду куміте проти команди Франції, та не зміг вийти на фінальний бій проти хорвата Івана Квешича.
 
Срібна медаль 26-річного чернівчанина Валерія Чоботаря – найвище досягнення українських каратистів за час виступів на чемпіонатах світу. Нагадаємо, що це був четвертий мундіаль, на якому Україну представляє Українська федерація карате (УФК). В 2014 році в Бремені (Німеччина) українські каратисти здобули свої перші світові нагороди – бронза Стаса Горуни (-75 кг) та Ірини Зарецької (-68 кг). В 2016 році в Лінці (Австрія) в активі збірної України була бронза Аніти Серьогіної (-61 кг).
 
На прес-конференції в Олімпійському домі президент НОК України Сергій Бубка, який особисто відвідав чемпіонат світу в Мадриді, привітав керівництво УФК, віце-чемпіона світу Валерія Чоботаря та його тренерів – Олександра Пікуліна й Андрія Лазаренка з новим успіхом та побажав подальших вдалих виступів на шляху до олімпійського турніру в Токіо-2020.
 
Сергій Назарович чимало років всіляко підтримує карате в Україні та світі. Як член Виконкому МОК він посприяв потраплянню карате до програми Олімпійських ігор. Президент НОК України має постійний контакт і добрі стосунки з керівниками федерації та клубів, провідними спортсменами країни.
 
Двічі, в травні 2017 р. і травні 2018 р., представники карате визнавалися НОКом кращими спортсменами місяця в Україні – відповідно чемпіонки Європи Катерина Крива та Анжеліка Терлюга.      
 
Українську федерацію карате створено в 2009 р.
З 2012 р. УФК входить до Всесвітньої федерації карате (WKF). 
З 2016 р. УФК входить в олімпійську родину України.
Президент УФК – Сергій Левчук .
Головний тренер національної збірної – Антон Нікулін.
 
Прес-служба УФК
 
 

 

Популярні новини