ГоловнаНовиниМаленькі футболісти Спеціальної Олімпіади України виведуть на поле гравців команд Прем’єр-ліги

Маленькі футболісти Спеціальної Олімпіади України виведуть на поле гравців команд Прем’єр-ліги

 

6-7 жовтня 2018 року, в рамках 11 туру Української Прем’єр-ліги, юні футболісти Спеціальної Олімпіади України з гордістю вийдуть на футбольні поля разом з командами Прем’єр-ліги, щоб відчути себе членами єдиної великої футбольної родини.
 
Спеціальна Олімпіада України – всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю, яка демонструє нашому суспільству можливості та досягнення людей з відхиленнями у розумового розвитку як спортсменів і як членів суспільства, змінює на краще їх життя за допомогою спортивних тренувань і змагань. 
 
Футбол є одним із найпопулярніших видів спорту Спеціальної Олімпіади Європи Євразії з 33 офіційних олімпійських видів, котрим займаються 133 000 осіб з відхиленнями інтелектуального розвитку в 58 країнах. У 2016 р. на чемпіонаті Європи з футболу Спеціальної Олімпіади українська команда завоювала бронзові медалі. А на Всесвітніх Літніх Іграх 2011 в Афінах, команда Спеціальної Олімпіади України виборола золоті медалі.
 
Посланцями футболу Спеціальної Олімпіади в світі є зараз зірки футболу Дені Алвес (Dani Alves ), Жанлуї Буфон ( Gianluigi Buffon), Роберт Левандовскі ( Robert Lewandowski) та колишні футбольні лідери Christian Kerembeu, (гравець збірної Франції 1992-2002,чемпіон світу ), Пеле і Kaka (знамениті бразильські футболісти), Osvaldo “Ossie” Ardiles (знаменитий аргентинський футболіст), Kevin Keegan знаменитий англійський футболіст), а також кращі тренери світу Пеп Гвардіола (Pep Guardiola) і Жюльєн Лопетегу (Julen Lopetegui). Тиждень тому, на Глобальному молодіжному форумі лідерства Посланцями футболу Спеціальної Олімпіади 2018 став легендарний бразильський футболіст, дворазовий володар Кубку Світу Кафу (Cafu).
 
Спеціальна Олімпіада (СО) – це міжнародна благодійна організація, що проводить тренування та змагання з 33 видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку по всьому світі. СО була заснована 1968 року сестрою президента США Дж.Кеннеді пані Юніс Кеннеді-Шрайвер і охоплює зараз близько 4,5 мільйони спортсменів у 170 країнах світу. Тепер загальновизнано, що систематичне зайняття спортом сприяє покращенню розумової діяльності людей, які мають відхилення у розумовому розвитку. Крім того, СО допомагає соціально адаптуватися у суспільстві, зрозуміти свою гідність та рівність, а членам суспільства – відчути свою відповідальність перед людьми з обмеженими можливостями. 
 
У світі Рух Спеціальної Олімпіади спрямований на створення світу, який приймає та поважає кожну людину незалежно від особливостей її розумового чи фізичного розвитку, – світ інклюзії та взаємної поваги. 
 
Спеціальна Олімпіада України (СОУ) існує з 1994 року, зареєстрована як громадська організація у 2002 році, має акредитацію Міжнародної СО, договір з НОК, провідними національними федераціями з видів спорту та МОН України. СОУ проводить тренування і змагання впродовж року з 16 видів спорту для більш як 16 тисяч спортсменів в 21 регіоні країни, надаючи їм постійну можливість вдосконалювати свою фізичну форму, отримувати відчуття радості і гідності та розділяти їх із рідними, друзями та іншими членами суспільства. 
 
Докладніше про Спеціальну Олімпіаду України – www.specialolympics.org,ua 


Докладніше про Міжнародну Спеціальну Олімпіаду – www.specialolympics.org 
 
Андрій Підварко,
виконавчий директор СОУ
 
 
 

 

Популярні новини