ГоловнаНовиниУФК відкриває Америку: повний медальний комплект на етапі Серії А в Сантьяго

УФК відкриває Америку: повний медальний комплект на етапі Серії А в Сантьяго

 
21-23 вересня в Сантьяго (Чілі) пройшов черговий етап Серії А. Збірна України вперше змагалася на американській землі. Дебют видався більш ніж вдалим – наші каратисти здобули повний медальний комплект. Відзначилися дівчата: Анжеліка Терлюга (-55 кг) виграла золото, Галина Мельник (-68 кг) взяла срібло, Анастасія Степашко (68+ кг) здобула бронзу. Хлопці тричі зупинилися за крок до бронзових нагород.   
 
Серія А – змагання WKF, в яких можуть брати участь спортсмени з топ-100 світового рейтингу. В турнірі взяли участь 819 спортсменів з 65 країн світу.
 
Залікові очки Серії А йдуть до олімпійського рейтингу. Тому виступати в Чілі було дуже важливо. На щастя, олімпійський статус сприяв розширенню фінансування українського карате, тож 16 наших спортсменів отримали можливість позмагатися в далекому Сантьяго.
 
Вчергове після перемоги на етапі Прем’єр-ліги в Берліні підтвердила свій клас одеситка Анжеліка Терлюга. Цього разу на шляху до фіналу наша прима здолала Габріелу Сервін (Парагвай) – 0:0, Карлоту Фернандес (Іспанія) – 0:0, Яну Бітч (Німеччина) – 1:0, Валерію Кумізакі (Бразилія) – 2:1. А у фіналі Анжеліка впевнено перемогла титуловану Тубу Якан з Туреччини – 3:0.
 
Великий успіх випав на долю Галини Мельник зі Львову. Молода спортсменка, що виступає у вазі -68 кг, вперше в кар’єрі дісталася фіналу Серії А. До того в її активі були дві бронзи цього турніру – минулого року в Стамбулі та цього березня в Роттердамі. У Сантьяго Галина перемогла Шарон Торрес з Колумбії – 3:0, Мадлен Шретер з Німеччини – 5:0, Черіл Мерфі з США – 0:0, Василікі Панециду з Греції – 2:0. Власне й у фіналі Мельник не дозволила здобути на собі бали суперниці з Китаю Гон Лі. Проте за сухого рахунку 0:0 судді віддали перевагу китаянці. Відзначимо, що Галина Мельник увійшла до топ-10 рейтингу WKF і реально включилася в передолімпійські перегони.
 
Досвідчена Анастасія Степашко з Одеси є вже старожилом світової топ-десятки (сьогодні – №9) та також до змагань у Чілі двічі вигравала бронзу Серії А (Гвадалахара та Зальцбург). Після стартової перемоги над чилійкою Настя програла японці Сайто Айяка, яка потім вийшла в фінал. У втішних сутичках Степашко перемогла суперниць з Бразилії й Туреччини та здобула свою третю бронзу.
 
Вітання тренерам наших медалісток – Денису Морозову, Антонові Нікуліну та Ігорю Негатурову.        
 
Троє українських каратистів дійшли до бронзових боїв, проте удача не посміхнулась ані Ігорю Угничу (-60 кг), ані Олегу Філіпровичу (-60 кг), ані Денису Копитку (-67 кг). Втім п’яті місця етапу Серії А – дуже вагоме досягнення.
 
Наступний старт наших бійців – етап Прем’єр-ліги в Токіо, який відбудеться 12-14 жовтня. Це буде останній великий старт перед чемпіонатом світу, який пройде в Мадриді 6-11 листопада.
 
Прес-служба УФК

Популярні новини