ГоловнаНовиниКаратист Роберт Широян виборов ліцензію на Юнацькі Олімпійські ігри 2018 року

Каратист Роберт Широян виборов ліцензію на Юнацькі Олімпійські ігри 2018 року

 

29-30 квітня в місті Умаг (Хорватія) пройшов молодіжний кваліфікаційний турнір, де розігрувались ліцензії на Юнацькі Олімпійські ігри 2018 року, які відбудуться в Буенос-Айресі  6-18 жовтня.
 
Український каратист Роберт Широян увійшов до 24-х спортсменів, які здобули олімпійські ліцензії. 16-річний боєць з Дніпра виграв змагання в розділі куміте, юніори -68 кг, здолавши представників Мальти (7: 2), Португалії (3: 0), Франції (0: 0), Тунісу (1: 0) і Малайзії (6: 0). У фіналі наш каратист не залишив шансів японцеві Котаро Накамурі (5: 2). 
 
Це надзвичайний успіх Роберта Широяна, вихованця тренера Кирила Кірсанова з клубу «Легенда». Це величезне досягнення дніпровського карате, яке стрімко прогресує в останні роки (президент Дніпровської обласної федерації карате – Руслан Олійник).
 
Також в Умагу змагались від України: Вікторія Ващишин (- 53 кг), Оксана Базелюк (-59 кг), Аліна Карпишина (59+ кг), Микита Шилоносов (-61 кг), Олександр Злобін (68+ кг).
 
У складі української делегації, яку очолював президент Української федерації карате Сергій Левчук, були тренери Петро Корнійчук і Микола Сіраковський, лікар Тетяна Куртян. 
 
Юнацькі Олімпійські ігри проводяться за ініціативи Міжнародного Олімпійського комітету з 2010 року. Перші літні Ігри пройшли в Сінгапурі (2010), другі – в 2014 році в Нанкіні. На Іграх в Буенос-Айресі дебютує карате. Турнір пройде 17-18 жовтня в Буенос-Айресі на арені  Parque Polideportivo Roca. В програмі – 6 змагань з куміте, по три вагові категорії серед дівчат та хлопців. В кожному виді візьмуть участь по 8 спортсменів у віці 16-17 років. Загалом на Іграх виступатимуть 48 представників карате. 
 
Прес-служба УФК
 

Популярні новини