ГоловнаНовиниСпортивна столиця України провела вражаючий турнір

Спортивна столиця України провела вражаючий турнір

24–25 березня у Львові відбувся міжнародний турнір International Lviv Cup 2018. За кількістю та представництвом учасників й за умовами організації це був один із наймасштабніших турнірів в історії українського карате. 

Організатором турніру виступив СОК «Самурай» (президент – Назарій  Вітер). International Lviv Cup 2018 пройшов за сприяння Львівської міської ради в межах програми «Відкриті Кубки Львова».
 
Змагання пройшли на велотреці Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України. Участь у турнірі взяли представники близько 80 організацій із 12 країн. Загальна кількість учасників склала близько 1000 спортсменів. Змагання пройшли на 5-ти татамі. Головним суддею турніру був Золтан Орбан (Угорщина).
 
Під час проведення турніру такого масштабу організаторам вдалось застосувати сучасні технології та зробити International Lviv Cup справжнім видовищем для глядачів та учасників. Зокрема, велась пряма інтернет-трансляція змагань. Поєдинки також можна було побачити в ефірі телеканалу «X-Sport».
Також International Lviv Cup став першим турніром з карате в Україні, який має свої бренд-обличчя. Його «лицем» стали львівські спортсмени вищого світового рівня – двократна чемпіонка Європи Катерина Крива (тренер СОК «Самурай») та чемпіон Всесвітніх ігор 2017 Станіслав Горуна (тренер СК «Юніон»).
 
Окрім спортсменів з України, на турнірі змагались каратисти з Азербайджану, Чехії, Латвії, Білорусі, Польщі, Молдови, Угорщини, Словаччини, Чилі, Єгипту, Йорданії та Марокко. Забезпечити такий рівень представництва організаторам вдалося завдяки міжнародним зв’язкам та контактам головного тренера збірної України Антона Нікуліна (він же – голова Департаменту молоді та спорту Львівської міської ради та керівник провідного клубу країни «Юніон»), Стаса Горуни та Назарія Вітера.
 «Цього року клуб «Самурай» отримав нагоду організовувати такий турнір завдяки тому, що минулого року нам вдалось провести Lviv Open Cup на дуже високому рівні. Завдяки цьому ми зуміли добитися збільшення фінансування. Також нам вдалось досягнути такої великої кількості міжнародного представництва на турнірі завдяки тісній співпраці Львівської обласної федерації карате та Федерації карате України», – зазначив президент СОК «Самурай» Назарій Вітер, який вже традиційно виступає організатором великих турнірів з карате у Львові. 
 
В урочистій церемонії відкриття турніру взяв участь голова Львівської міської ради Андрій Садовий.
 
Спортивний рівень змагань також був надзвичайно високим, хоча зі складу Tokyo Team, обох кращих каратистів України, що готуються до боротьби за потрапляння на олімпійський турнір 2020 року, на татамі Львівського велотреку вийшли тільки двоє хазяїв – Олег Філіпович (-60 кг) та Стас Горуна (-75 кг). Обидва бійці клубу «Юніон» здобули золоті медалі. А вже незабаром вони разом із своїми колегами по збірній України змагатимуться на черговому етапі Прем’єр-ліги в Рабаті (Марокко).
 
Щодо гострої конкуренції достатньо зазначити, що виграти золото в своїх категоріях не вдалося таким знаним українським майстрам, як Віталій Кулик (ката, бронза), Анна Чеголя (-50 кг, срібло), Анастасія Мястковська (-55 кг, бронза), Віталій Демчишин (-67 кг, бронза).  
 
За підсумками змагань у заліку країн перемогла Україна – 137 нагород (39 золотих, 35 срібних, 63 бронзових). До першої трійки увійшли Словаччина – 26 (6, 7, 13) та Білорусь – 19 (3, 6, 10). Серед клубів кращим став львівський «Юніон» – 25 медалей (8, 5, 12), на другому місці клуб «Катана» з Чорноморську Одеської області – 14 (7, 5, 2), на третьому – збірна Словаччини (26 – 6, 7, 13). 
    
Треба відзначити, що напередодні International Lviv Cup 2018 у Львові за участі зарубіжних гостей пройшли спарингові сесії, а після турніру команди Єгипту, Йорданії, Чилі, Мароко та Азербайджану візьмуть участь у ще одних важливих змаганнях у Львові.
 
«Спортсмени цих команд виявили бажання залишитись у Львові ще на тиждень. За цей час вони будуть проводити тренування та спаринги з львівськими каратистами. Згодом – візьмуть участь в Ґімназіаді України з карате, яка відбудеться через тиждень після International Lviv Cup. Мета Ґімназіади України – відбір на всесвітню Ґімназіаду, яка відбудеться у травні в Марокко», – розповів Назарій Вітер.
 
Прес-служба Української федерації карате
 

 

Популярні новини