ГоловнаНовиниДефлімпійські українські каратисти – найсильніші в світі

Дефлімпійські українські каратисти – найсильніші в світі

На XXIII Дефлімпійських Іграх, що проходять в Самсуні (Туреччина), 24-26 липня відбулися змагання каратистів. Збірна України посіла перше місце в загальному заліку, здобувши 15 медалей – 6 золотих, 5 срібних та 4 бронзові.
 
Нагадаємо, що до складу збірної України, яку очолював тренер Микола Богодістий, увійшли 13 спортсменів.
 
Золото виграли: Віта Гаврилова (-55 кг), Карина Янчук (-61 кг та абсолют), Інна Мажара (-68 кг), команда куміте чоловіки та команда куміте жінки.
 
Срібло на рахунку Марини Губанової (-50 кг), Інни Мажари (абсолют), Володимира Махно (-75 кг), Олександра Махно (-84 кг), чоловічої команди ката.   
 
Володарі бронзи: Інна Мажара (ката), жіноча команда ката, В’ячеслав Новіков (-60 кг), Максим Беленок (-67 кг).
У підсумку українська збірна випередила суперників з Венесуели, Росії, Туреччини, Ірану. Загалом в медальній таблиці Дефлімпіади – 11 країн.
 
Чудовий успіх українських дефлімпійців – результат системної наполегливої роботи Української федерації карате та тренерів-ентузіастів. Розвиток карат серед людей з особливими потребами – один з пріоритетних напрямків діяльності УФК згідно до вимог МОК та WKF.
 
XXIII Дефлімпійські Ігри проходять в Самсуні (Туреччина) з 18 по 30 липня. В змаганнях беруть участь 2254 атлети з 78 країн світу.
Дефлімпійські Ігри – міжнародні змагання для людей з вадами слуху. Проводяться з 1924 року один раз на чотири роки. Україна посідає 7-е місце в сумарному медальному заліку літніх Дефлімпіад за всі часи.
 
Ігор Левенштейн, 
голова Комітету УФК по ЗМІ та зв’язкам з громадськістю
 

 

Популярні новини