ГоловнаНовиниКолеги й друзі АСЖУ, піднімемо келихи!

Колеги й друзі АСЖУ, піднімемо келихи!

Сьогодні в неділю, 2 липня, по всій планеті чути дзвін келихів, наповнених чудовим вином – спортивні журналісти світу святкують своє професійне свято – Міжнародний день спортивного журналіста. Між іншим, 93-й рік поспіль!
 
Міжнародна асоціація спортивної преси (AIPS) була створена в далекому вже 1924 році. І з того часу невтомно і активно бере участь у спортивному і олімпійському русі, і в житті сучасного суспільства. Таких великих, авторитетних міжнародних громадських творчих організацій на планеті дуже мало. І ми, спортивні журналісти України (а наша творча спілка – АСЖУ вже давно входить колективним членом до AIPS) цінуємо нашу професійну єдність і дружбу, бережемо їх і робимо все можливе для подальшого розвитку і зміцнення журналістських зв’язків.  
Кілька годин тому в Музеї досягнень братів Кличко, що на НСК «Олімпійський» закінчився перший журналістський Саміт, присвячений цьому чудовому святу. Пройшов він з ініціативи та за підтримкою Міністерства молоді та спорту України, Національного Олімпійського комітету України, Федерації боксу України, Асоціації спортивних журналістів України та Київської Асоціації спортивних журналістів.
 
З зацікавленістю присутні на святі колеги поставилися до підписання Меморандуму про співпрацю між АСЖУ і страховою компанією «SPARE». Ця молода, амбітна і надзвичайно перспективна, на наш погляд, компанія запропонувала членам АСЖУ Пакет «Журналіст», що передбачає видачу страхового поліса добровільного страхування від нещасних випадків під час виконання своєї професійної діяльності. Є у колективу «SPARE» для нас ще не одна цікава пропозиція. Дай Бог, щоб ця співпраця вийшло тривалою і плідною для обох сторін.
 
Разом із кращими спортивними репортерами країни цей день провели: міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, перший заступник міністра, віце-президент НОК України, президент Федерації легкої атлетики країни Ігор Гоцул і державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов.
 
Ряд журналістів і спортивних федерацій були відзначені нагородами АСЖУ. Серед численних гостей веселого, теплого й сердечного свята були також: спортсмени, тренери, прославлені ветерани спорту! Всім, хто допоміг нам в його організації і проведенні, величезне журналістське спасибі! До зустрічі через рік, колеги та друзі!
 
Піднімемо ж ще раз келихи за нашу непросту й прекрасну професію, за спорт і чудових людей у ньому, за наші родини, які завжди готові зрозуміти і підтримати спортивних журналістів!
 
                                                         Михайло Волобуєв,
                                                 президент АСЖУ, член НОК України
 
Фоторепортаж з Міжнародного Дня спортивних журналістів
наших спеціальних фотокореспондентів Віктора Давиденка та Михайла Ханукаєва.
 

Популярні новини