ГоловнаНовиниВшанування в Олімпійському Домі

Вшанування в Олімпійському Домі

15 червня в Олімпійському домі вшанували найкращих спортсменів та тренерів двох останніх спортивних місяців. Свої заслужені нагороди – грошові премії, дипломи та пам’ятні статуетки отримали найкращий спортсмен квітня – гімнаст Олег Верняєв та його особистий наставник Геннадій Сартинський й лауреати спортивного травня – каратистка Катерина Крива та її тренер Ігор Богдан.

На дебютному в олімпійському статусі чемпіонаті Європи з карате львів’янка Катерина Крива продемонструвала блискучий результат. На її рахунку дві золоті медалі: вона здобула індивідуальне «золото» в куміте та святкувала перемогу у складі жіночої команди куміте – з Анітою Серьогіною, Анжелікою Терлюгою та Анастасією Мястковською.

«Катерина – дуже талановита та працьовита дівчина, яка дійсно віддана своїй улюбленій справі. Сьогодні окрім успішної спортсменки, вона – талановитий практикуючий тренер. Переконаний, із включенням карате в олімпійську програму її найзаповітніша мрія стала ще ближчою. Щиро бажаю кожному з вас вдало пройти шлях до олімпійського Токіо-2020!», сказав президент НОК Сергій Бубка.

Президент НОК привітав найкращих тренерів спортивних місяців, подякувавши Геннадію Сартинському та Ігорю Богдану за самовіддану працю, вагомий внесок у розвиток вітчизняного спорту та виховання справжніх спортивних героїв країни.

Нагадаємо, що для Олега – це рекордне дев’яте визнання НОК, а Катерина вперше отримала звання найкращої спортсменки місяця в Україні.

Це перший великий успіх українського карате з моменту визнання цього виду спорту олімпійським (серпень 2016) та прийому Української федерації карате до НОК України. Й відразу – таке почесне визнання з боку НОК.

«Хочу побажати Українській федерації карате на чолі з її президентом Сергієм Левчуком впевнено подолати відбір до Токіо-2020», сказав Сергій Бубка.

Зі свого боку, Сергій Левчук висловив щирі слова подяки НОК України та особисто Сергію Бубці за підтримку та допомогу. Він, зокрема, сказав: «Включення карате в олімпійську програму дійсно велика подія для нас. Ми пройшли великий шлях до цього звершення. Сьогодні ми готові працювати й з вашою підтримкою рухатися до олімпійських звершень». 

Президент УФК нагадав, що волею долі карате в Україні розвивалося в автономному режимі від держави та ще донедавна перебувало поза законом. А сьогодні з нашими провідними каратистами вже пов’язані очікування вдалих виступів на Олімпійських іграх. Також Сергій Левчук висловив сподівання, що держава в особі Міністерства молоді та спорту змінить своє ставлення до фінансування нагальних потреб федерації. Він розповів, що після тріумфального виступу збірної України на чемпіонаті Європи в Коджаелі мав особисту зустріч з міністром Ігорем Ждановим, який пообіцяв профінансувати три важливі заходи цього сезону: тренувальний збір в Туреччині, участь збірної в молодіжному чемпіонаті світу (жовтень, Тенеріфе) та в етапі Прем’єр-ліги (листопад, Окінава). 

Катерина Крива зізналася: «Для мене було приємною несподіванкою звання найкращої спортсменки місяця в Україні. Вдвічі приємніше отримувати її в компанії олімпійського чемпіона Олега Верняєва. Це було моєю мрією».

Ігор Левенштейн,
голова Комітету по ЗМІ та зв’язкам з громадськістю УФК,
спеціально для сайта АСЖУ

 

 

 

Популярні новини