ГоловнаНовиниОлімпійський день – день радості і щастя!

Олімпійський день – день радості і щастя!

 
Суботнім, сонячним ранком – 3 червня, тисячі киян і гостей столиці, прийшли на НСК «Олімпійський», щоб взяти участь у різних спортивних змаганнях і заходах «Олімпійського дня», присвяченого дню створення Міжнародного Олімпійського комітету (23 червня 1894 року).
 
Це спортивне свято радості і щастя для дітей і дорослих, яке організовується Національним олімпійським комітетом України за підтримки Міністерства молоді та спорту України на початку літа, і з року-в-рік (з 2005) стає привабливішим, цікавішим, різноманітнішим і масовішим.
 
Його з нетерпінням чекають і якось по-особливому готуються до нього і новачки, і заслужені ветерани спорту, що виділяє Олімпійський день серед численних стартів сезону – погодьтеся, не кожен день разом збирається стільки знаменитих на весь світ атлетів, переможців і призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи та України і юнаків і дівчат, хлопчиків і дівчаток, які роблять лише перші кроки в спорті!
 
І всім тут знаходиться заняття до душі: веселі ігри та змагання з різних видів спорту, змінюючи один одного, тривають кілька годин. А наймасовіший старт – легкоатлетичний крос по території головної спортивної арени країни. У ньому за доброю традицією брала участь велика кількість сімейних команд, шкільних, студентських і трудових колективів, ветеранів спорту. Пробігти «олімпійську милю» пліч-о-пліч з уславленими олімпійцями Оленою Підгрушною і Юлією Джимою, Вадимом Гутцайтом та Олегом Верняєвим, Жаном Беленюком і Павлом Тимощенком, Ганною Калініною і Валерієм Андрейцевим, Георгієм Зантарая та Сергієм Семеновим, Валентиною Шевченко і Аліною Махинєю і багатьма іншими героями спорту – велика честь і рідкісна удача! І її отримали тисячі учасників Олімпійського дня–2017, що проходив на цей раз під девізом «Олімпійський день на шляху до Пхьончхан». У лютому майбутнього року в Південній Кореї відбудуться ХХІІІ зимова Олімпіада, де виступить і Україна. Ось чому на нинішньому святі спорту цим іграм було приділено так багато уваги. До речі, разом із керівниками олімпійського та спортивного руху України активну участь у ньому взяли і представники республіки Кореї на чолі з послом в Україні.
 
У «Олімпійському дні» взяли участь: віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, член МОК, віце-президент Національного олімпійського комітету України, дворазовий олімпійський чемпіон Валерій Борзов, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Величкович, начальник управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту  Київської міської державної адміністрації Олексій Трофимов, посол Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу.
 
Не сумніваюся, що субота, 3 червня, запам’ятається багатьом дітлахам та їхнім батькам. Такі спортивні свята дуже потрібні Україні особливо зараз, в такий непростий для молодої держави час. І невеликий, дружний колектив НОК України вміло і з бажанням організовує і проводить їх багато років поспіль на найвищому рівні, даруючи щастя і радість людям не тільки в столиці. «Олімпійський день» – з його змаганнями, концертами, вікторинами, іграми, зустрічами і подарунками всім учасникам проходить в Україні і по всіх областях. Саме з нього часто і починається для багатьох дітей дорога в спортивну секцію, до першої медалі, до олімпійської вершини!
 
Анастасія Волобуєва
Фото Павла Багмута та НОК України.
 

 

Популярні новини