ГоловнаНовиниВсеукраїнські змагання Спеціальної Олімпіади України (СОУ) з футболу в рамках Європейського футбольного...

Всеукраїнські змагання Спеціальної Олімпіади України (СОУ) з футболу в рамках Європейського футбольного тижня (ЄФТ) 2017 – проект СОЄЄ та УЄФА

 

Фінальним акордом ЄФТ в Україні стали Всеукраїнські змагання СОУ з футболу 24-25 травня 2016 р. у м. Кременчук, які зібрали на найкращому стадіоні міста «Кремінь-Арена» 88 учасників, з яких 69 були футболісти з інвалідністю, з 8 областей України.

24 травня, після кваліфікаційних ігор, всі команди були розділені на два дивізіони, а 25 травня відбулися фінальні поєдинки. Незважаючи на спекотну погоду, команди-учасники показали якісну колективну гру і наполегливе прагнення до перемоги. Дуже важливою для наших спорсменів з відхиленнями у розумовому розвитку була допомога від Фонду соціального захисту інвалідів, завдяки якій учасники проживали і харчувалися в комфортабельному готелі «Дніпровські зорі», а також допомога представниками міської адміністрації та обласної федерації футболу, котрі не тільки прийшли повболівати та підтримати команди, але і надали подарунки, сувеніри та м’ячі. Судді міської федерації футболу та працівники міської центру «Спорт для всіх» забезпечили чітке проведення матчів. Таким чином, у дивізіоні «А» перше місце дісталося команді Харківської області, друге– команді Вінницької області, третє – команді м. Кременчук. У дивізіоні «Б» перемогу виборола команда м. Луцьк, друге місце зайняла друга команда з м. Кременчук і третє місце посіла команда Запоріжжя.

Високий рівень змагань забезпечено завдяки підтримці Фонду соціального захисту інвалідів, міської федерації футболу, Кока-Кола Україна, МакДональдз Україна. «Наші Всеукраїнські змагання з футболу в Кременчуці,-сказав Виконавчий директор СОУ, член виконкому Асоціації футболу інвалідів України Андрій Підварко, – стали не просто футбольним святом, вони дали змогу спортсменам СОУ відчути себе частиною єдиної футбольної родини. Родини в якій головними принципами є повага і взаємодопомога. Сподіваюсь, що завдяки численним ЗМІ, що були на стадіоні, це набуде і всеукраїнського розголосу».

 
 

Популярні новини