ГоловнаНовиниКроки назустріч

Кроки назустріч

28 березня міністр молоді та спорту України Ігор Жданов завітав на XVII-е «Підведення підсумків спортивного року»за версією Асоціації спортивних журналістів України (АСЖУ). Ця знакова для членів Асоціації подія проходила в просторому актовому залі Національного університету фізичного виховання і спорту України. І зібрала багато відомих у країні людей, які тісно пов’язані зі спортивним і олімпійським рухами. Завдяки його організаторам, і перш за все, НОК України, галузевому Міністерству, НУФВСУ та ряду національних Федерацій з видів спорту, традиційне багаторічне журналістське свято, на наш погляд, вдалося в усіх відношеннях.

На ньому міністру спорту Ігорю Жданову, президенту НОК Сергію Бубці та проректору гостинного вишу Ользі Борисовій за підтримку Асоціації президент АСЖУ Михайло Волобуєв вручив пам’ятний знак «Вірний друг АСЖУ 1999–2017».

30 березня представники АСЖУ завітали до рідного Міністерства. І були приємно здивовані, коли на столі Ігоря Олександровича побачили знайомий золотистий трикутник з емблемою Асоціації.

Зустріч вийшла відкритою, конструктивною і дуже корисною для обох сторін. Асоціацію на ній представляли знову переобраний на IV-му З’їзді АСЖУ президентом, член НОК України Михайло Волобуєв і Володимир Бульба – найактивніший член громадської організації, член Правління нашого творчого журналістського союзу і один із керівників клубу «Сен-Бін», що входить до Української федерації карате . Цей вид спорту останнім часом став особливо популярний в Україні. А після Сесії МОК в Ріо влітку 2016 року одержав і олімпійську прописку. УФК стала повнокровним членом НОК України, що, без сумніву, зробить в Україні порівняно молодий вид спорту ще привабливішим особливо серед дітвори і молоді. З Токіо в 2020 році новачки Олімпіад мріють повернутися з нагородами, що цілком реально, враховуючи досягнення українців на чемпіонатах світу і Європи, безлічі великих міжнародних турнірах за останні років десять. І тут багато що залежатиме від реальної фінансової і організаційної підтримки карате з боку Міністерства молоді та спорту України та Національного олімпійського комітету України. АСЖУ і УФК з 2010 року працюють у найтіснішому контакті, всіляко підтримуючи один одного…

Після відвертого обміну думками про стан справ у галузі, були означені конкретні кроки з тісної співпраці між Міністерством молоді і спорту України та Асоціацією спортивних журналістів України. Стосувалися вони різних напрямів: більш активної участі спортивних журналістів у висвітленні численних змагань у країні, роботи головного штабу галузі, організації та проведення різних спільних заходів – прес-конференцій, зустрічей із провідними спортсменами і тренерами України, об’єднання зусиль у роботі з молодими репортерами і студентами, які мріють присвятити себе цікавій професії спортивного журналіста, підтримки в ЗМІ ініціатив Міністерства, спрямованих на розвиток фізичної культури і спорту в Україні.

Серйозно і предметно була обговорена також і тема подальшої підтримки АСЖУ з боку Міністерства, без якої Асоціації сьогодні просто не обійтися. Тут проблем вистачає. І одна з найгостріших – відсутність офісного приміщення у Асоціації, яка об’єднує сьогодні понад 500 членів практично в усіх регіонах України. З них понад 100 є постійними членами Міжнародної Асоціації спортивної преси (AIPS), однієї з найбільш шанованих і впливових творчих організацій у світі спорту. Невелику кімнату ми втратили в кінці минулого року, коли після річного перебування на «Атлеті» нас ввічливо, але наполегливо, попросили звільнити її. Міністр пообіцяв посприяти у вирішенні цього гострого для нас питання, як і підтримку в інших важливих для успішної діяльності АСЖУ справах. Ми вкладаємо всі сили, душу і серце в наше спільне з Міністерством діло. Хотілося б побачити від нього таку ж адекватну віддачу.

На завершення представники АСЖУ ще раз подякували Ігорю Жданову за конструктивну зустріч. Роботи попереду предостатньо. І працювати спільно набагато легше і приємніше ніж окремо.
Кроки назустріч з обох сторін зроблені. Чекаємо конкретних результатів!

Олег Вєтров,
спеціальний кореспондент сайту АСЖУ

На знімку: міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, президент Асоціації спортивних журналістів України Михайло Волобуєв і член Правління АСЖУ Володимир Бульба.
 

Популярні новини