ГоловнаНовиниМайстри Шотокан-СКІФ помірялись силами в Києві

Майстри Шотокан-СКІФ помірялись силами в Києві

19 березня в Києві в спорткомплексі КПІ відбувся Всеукраїнський турнір з Шотокан-СКІФ. Турнір пройшов під егідою Української федерації карате (УФК) та Федерації Шотокан Карате-до України – СКІФ.

У змаганнях взяли участь 250 спортсменів, котрі представляли 21 команду з 13 областей України. Загалом у різних категоріях було розіграно біля 40 комплектів нагород.

Почесним гостем турніру був шеф-інструктор Міжнародної федерації шотокан карате-до (Shotokan Karate-do International Federation, SKIF) Манабу Муракамі. Перед почтаком турніру сенсей Муракамі провів семінар для українських тренерів та спортсменів.
Сенсей Муракамі відзначив, що рівень майстерності українських каратистів стиля СКІФ зріс та дав високу оцінку організації київського турніру.

Нагадаємо, що це був перший національний стильовий чемпіонат, який проводився в рамках календарю УФК. На турнірі були присутні президент УФК Сергій Левчук та голова Комісії УФК з розвитку стильових напрямків Олександр Негатуров.

Турнір наочно продемонстрував взаємну користь кооперації УФК та стильових організацій – як можливість обміну досвідом з организації змагань, кадровий ресурс для великого спорту та як майданчик для мотивації тих каратистів, хто не претендує на високі спортивні досягнення.

Довідка. Міждународну федерацію шотокан карате-до (Shotokan Karate-do International Federation, SKIF) засновано в 1978 р. японським майстром Харукацу Канадзавою. Сьогодні діяльність федерації охоплює 130 країн по усьому світу. Чемпіонати світу за версією СКІФ проводяться з 1983 р. один раз на три роки. Президент СКІФ – Харукацу Канадзава, шеф-інструктор – Харуки Муракамі.

Президент й шеф-інструктор Федерації Шотокан Карате-до України (СКІФ) – Сергій Денисенко.

Ігор Левенштейн,
голова Комітету по ЗМІ та зв’язкам з громадськістю
Української федерації карате 

Популярні новини