ГоловнаНовиниКарате дивиться на Токіо-2020: зустріч на найвищому рівні

Карате дивиться на Токіо-2020: зустріч на найвищому рівні

18 травня в київському Олімпійському домі відбулася зустріч президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки з керівниками Української федерації карате – президентом УФК Сергієм Левчуком та віце-президентом УФК Іваном Дутчаком.

Зустріч була присвячена майбутньому приєднанню карате до олімпійської родини. Адже в серпні в Ріо-де-Жанейро на 129-й сесії Міжнародного олімпійського комітету буде обрано новий вид спорту для включення до програми Олімпіади-2020 в Токіо. Нагадаємо, що господарі Ігор запропонували для вибору МОК п’ять видів спорту: бейсбол, карате, спортивне скелелазання, серфінг та скейтбордінг. Президент Всесвітньої федерації карате Антоніо Еспінос під час конгресу ЄКФ в Монпельє висловив переконання, що саме карате буде обрано для Олімпіади в Японії.

Сергій Бубка, який є членом виконкому МОК, також висловив сподівання, що вибір його колег випаде саме на карате, яке в Україні визнано суб’єктом олімпійського руху, та побажав УФК успішної роботи.    

Учасники зустрічі обговорили стан та перспективи розвитку українського карате, а також – загальні проблеми українського спорту. Президент НОК підтримав тезу керівництва УФК про надмірну кількість офіційно визнаних в Україні видів спорту, що призводить до інформаційної плутанини, розпорошення кадрів та коштів. Сергій Бубка підкреслив, що світ спорту живе згідно законів та правил – тому ті, хто хоче бути частиною цього світу мають дотримуватися цих законів. З цієї точки зору дуже сумнівним видається право видів спорту, що не визнані МОК та ВАДА, на офіційний статус та державну підтримку.

Керівники УФК відзначили важливість підтримки з боку Національного олімпійського комітету та подякували президентові НОК за співпрацю.

Ігор Левенштейн,
голова комітету по ЗМІ та зв’язках з громадськістю УФК

http://wkf.com.ua/news/news-general/2016/05/18/bubka/

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини