ГоловнаНовиниНа Всесвітніх літніх іграх СО в Лос-Анджелесі

На Всесвітніх літніх іграх СО в Лос-Анджелесі

З 21 липня по 3 серпня національна збірна команда Спеціальної Олімпіади України (СОУ) у складі 15 чоловік брала участь у головній події року Спеціальної Олімпіади і наймасштабнішій спортивній події року в світі – Всесвітніх літніх іграх СО в Лос-Анджелесі (США). Українські спортсмени виборювали право бути кращими у плаванні, бадмінтоні і спортивній гімнастиці.

В міжнародному аеропорті Лос-Анджелеса делегацію СОУ дружньо зустріли лідери української діаспори в Каліфорнії, а перші три дні Ігор наші спортсмени мали змогу потренуватися і акліматизуватися в гостинному місті Фуллертон, де делегацією СОУ опікувалася місцева громада.

Церемонія відкриття Ігор, на якій 10 тисяч спортсменів і тренерів підтримала Перша леді США Мішель Обама та знамениті спортсмени і артисти, відбулася на олімпійському стадіоні «Колізей». І всі змагання також проходили на олімпійських аренах найвищого рівня підготовки.
Через відсутність державного фінансування Національної збірної команди СОУ, в Іграх не змогли взяти участь команди футболістів і плавання на відкритій воді (різновид плавання в Спеціальній Олімпіаді), тому спортсмени СОУ з інших видів спорту старались, всупереч всьому, і за своїх товаришів, щоб країна була гідно представлена поміж 165 країн-учасниць Ігор.

У результаті виграно 4 золоті, 3 срібні і 3 бронзові медалі. Золоті в плаванні і гімнастиці (Світлана Росоловська і Мар’яна Ахрарова, срібні в плаванні і бадмінтоні (Світлана Росоловська, за естафету і Христина Климова) і бронзові в плаванні і гімнастиці (Степан Синюков і Максим Наливайко). Але найголовніше те, що спортсмени СОУ повернулися на Батьківщину сповнені вражень і впевненості в собі. Всесвітні літні ігри дали їм можливість перевірити свої сили, вдосконалитись і зрости.

СОУ щиро дякую за підтримку національної збірної команди Спеціальної Олімпіади Посольству США в Україні, НОК України, ФФУ, АСЖУ, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН, адміністрації Шевченківського району м. Києва та особисто С. Г. Захаровій.

Андрій Підварко,
виконавчий директор СОУ

Популярні новини