ГоловнаНовиниДню "Захисту дітей" присвячується

Дню "Захисту дітей" присвячується

31 травня у м. Одеса пройшов Чемпіонат області з карате, серед дітей до 14 років. Даний захід був офіційним і відбувся за підтримки ОДА та її Управління з питань фізичної культури і спорту. Організатори змагань – Одеська федерація карате. У турнірі взяли участь 200 спортсменів із 10 клубів Одеси та Іллічівська.

Саме до дня “Захисту дітей” Одеська федерація організувала спортивне свято для дітей та їх батьків. На турнірі розігрувалися 52 комплекти нагород у програмах: особисте ката і куміте, командне ката і куміте. Діти змагалися на трьох татамі впродовж усього дня. Справжньою окрасою свята стало урочисте відкриття, де всі спортсмени були нагороджені пам’ятними плакатами із зображеннями кращих дорослих спортсменів УФК, а їхні тренери були відзначені грамотами облспорткомітету за великий внесок у розвиток карате в регіоні.

Хочеться окремо відзначити дитячий рівень спортсменів Одеської федерації карате. Наші діти вдало виступають і гідно представляють область на всеукраїнських та міжнародних турнірах як в Україні, так і в країнах ближнього зарубіжжя. Одесити не просто беруть там участь, а привозять нагороди високого рівня. Серйозна конкуренція в області, досвід, набутий у різних турнірах, згуртована команда тренерів допомагають дітлахам впевнено йти вперед і ставати краще і сильніше.

Перша половина сезону 2015 року стала особливо вдалою для більшості спортсменів та їх тренерів. В одеській області пройшов також Кубок області та Відкритий “Кубок Виклику”, турнір Прем’єр-ліги УФК у м. Іллічівську. З січня по червень місяць діти билися у Харкові, Новоград-Волинському, Чернівцях, Львові і скрізь за результатами командного заліку одесити входили до п’ятірки кращих команд. Спортивні клуби “Окінава”, “Тигреня”, “Легіон” та “Спарта” брали участь на турнірах в Угорщині, Польщі та Чехії. І більшість завойованих ними нагород були золоті.

Підбиваючи підсумки першого семестру цього року, перед літнім відпочинком та канікулами, яскраво і в домашній обстановці одесити завершили сезон чемпіонатом для дітей.

За результатами змагань трійка кращих команд у загальнокомандному заліку серед 10 команд області:
1 місце – клуб “Спарта” (м. Одеса)
2 місце – клуб “Катана” (м. Іллічівськ)
3 місце – клуб “Тигреня” (м. Одеса)

Попереду у дітей літні табори й відпочинок, адже перед новим сезоном необхідно добре відпочити й набратися сил.
А дорослим спортсменам необхідно почати підготовку до майбутнього чемпіонату України, який цього року відбудеться 21–22 листопада в м. Іллічівську. Побажаємо спортсменам і тренерам Одеської федерації карате гарного відпочинку та нових перемог у прийдешньому сезоні 2015 року.

Олександр Тонкошкур,
віце-президент УФК

Популярні новини