ГоловнаНовиниПриходь та підтримай спортсменів Спеціальної Олімпіади!

Приходь та підтримай спортсменів Спеціальної Олімпіади!

15-й Європейський футбольний тиждень (ЄФТ) Спеціальної Олімпіади – «Об’єднаний футбол» та футбольний фітнес. Спеціальний тиждень, коли Європейська футбольна спільнота відкриває можливості для футболістів з відхиленнями у розумовому розвитку.

Європейський футбольний тиждень Спеціальної Олімпіади в Україні підтримується УЄФА РЕСПЕКТ (UEFA RESPECT) і триватиме з 23 по 30 травня 2015 р. Більше тисячі спортсменів з обмеженими розумовими можливостями братимуть участь у цій події в 15 областях країни.

Метою проведення ЄФТ є створення Європейським футбольним співтовариством більших можливостей для людей із відхиленнями інтелектуального розвитку у футболі. Близько 50.000 спортсменів Спеціальної Олімпіади змагатимуться в 400 футбольних заходах у 50 країнах континенту за підтримки УЄФА, 37 Національних футбольних федерацій, 80 футбольних клубів по всій Європі, включаючи офіційних представників-посланців Спеціальної Олімпіади в Європі “Celtic FC”, “Tottenham Hotspur”, “Inter”, команд з італійської Serie A і B, Бундесліги, польської Ekstraklasa, Угорської NBI – ОТП Банк ліги, Української Прем’єр-ліги, а також нідерландської та бельгійської ліг.

У рамках ЄФТ 2015 Спеціальна Олімпіада України (СОУ) проводитиме численні локальні турніри, два великі регіональні турніри з футболу на заході України (м. Вінниця) та півдні (м. Херсон), всеукраїнський семінар для тренерів з футболу, відвідування ігор Прем’єр-ліги, виставки художніх робіт на футбольну тематику. Головним заходом ЄФТ в Україні стане Національний турнір СОУ серед чоловічих та жіночих команд в м. Ніжин 25-26 травня 2015 року на стадіоні «Спартак».

Директор СОУ Андрій Підварко зазначив: “ЄФТ надає унікальну можливість для всіх учасників проявити себе у футболі, отримавши натомість визнання та повагу, прийняття і включення до футбольної родини. Завдяки підтримці Федерації футболу України, футбольної Прем’єр-ліги, МакДональдз Юкрейн Лтд., Кока-Кола України, Ніжинському державному університету ім. М. Гоголя та Асоціації спортивних журналістів України цього року розраховуємо залучити до футболу Спеціальної Олімпіади нових уболівальників і волонтерів”.

ЄФТ 2015 заохочує грати в «Об’єднаний футбол», коли в одній команді гратимуть футболісти з і без вад, а також заохочує зосередитись на футбольному фітнесі і здоровому способі життя.

Футбол є одним із найпопулярніших видів спорту Спеціальної Олімпіади Європа/Євразія з 33 офіційних олімпійських видів, котрим займаються 133.000 осіб з відхиленнями інтелектуального розвитку в 58 країнах.

Більше про Спеціальну Олімпіаду на www.specialolympics.org.

Андрій Підварко,
директор Спеціальної Олімпіади України
 

Популярні новини