ГоловнаНовиниВ Україні створили коаліцію за реформу спорту і написали листа Президенту

В Україні створили коаліцію за реформу спорту і написали листа Президенту

Ініціатори побоюються, що реформу «спустять на гальмах».

П’ять українських спортивних Федерацій і дві громадські організації спортивного спрямування оголосили про створення «Коаліції за реформу спорту». До коаліції увійшли національні Федерації баскетболу, плавання, хокею на траві, карате, спортингу, а також Асоціація спортивних журналістів України та Федерація спортивного права.

Учасники коаліції оголосили своєю метою координацію зусиль для просування реформи спорту, ініційованої в середині 2014 попереднім міністром Булатовим.

Першою активністю новонародженої коаліції стала заява, спрямована Президенту і Прем’єр-міністру України, а також міністру молоді та спорту Ігорю Жданову.

У заяві йдеться про те, що ситуація в спортивній сфері «близька до катастрофічної» і «вимагає невідкладних дій … шляхом системного і рішучого реформування, а не хаотичних змін, які тільки руйнують залишки спорту в країні».

Автори заяви також стверджують: «неодноразово задекларовані ініціативи Міністра з реформування не були підкріплені конкретними кроками або ж гальмувалися бездіяльністю працівників міністерства, налаштованих на «консервацію» мутуючої системи державного управління, яка суперечить Олімпійській хартії».

http://xsport.ua/Olympics_s/news/v-ukraine-sozdali-koalitsiyu-za-reformu-sporta-i-napisali-pismo-prezidentu_135022/
 

Популярні новини