ГоловнаНовиниТворіть і насолоджуйтесь, дорогі колеги!

Творіть і насолоджуйтесь, дорогі колеги!

Шановні друзі та колеги, вітаю Вас із нашим професійним святом – міжнародним Днем спортивних журналістів! Сьогодні, 2 липня, виповнилося рівно 90 років з моменту створення Міжнародної Асоціації спортивної преси (АІПС).

У далекому вже 1924 році в Парижі вісім країн на чолі з Францією за активної підтримки Міжнародного олімпійського комітету вирішили об’єднатися в єдиний творчий союз, який зібрав би в єдину родину кращих спортивних журналістів планети. З часом його популярність і значимість серед представників ЗМІ тільки збільшувалась. І сьогодні членами Міжнародної Асоціації спортивної преси є вже близько 170 країн усіх континентів, а сама вона стала однією з найбільш шанованих і авторитетних громадських організацій світу.

Ось чому День спортивних журналістів планети широко й повсюдно відзначається в Європі і в Америці, в Азії та в Африці, далекій Австралії.

Спорт, олімпійський рух і спортивна журналістика завжди поруч! Ми – одна міцна, дружна родина. І ми, спортивні журналісти України (як члени АСЖУ, так і ті колеги, поки не входять до неї), щасливі бути в ній!

Ще раз, шановні друзі і колеги, з нашим святом. Щастя, здоров’я і творчих успіхів усім Вам і Вашим родинам!

Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ, член НОК України

Популярні новини