ГоловнаНовиниОлег Верняєв – кращий спортсмен України в травні

Олег Верняєв – кращий спортсмен України в травні

Стати кращим спортсменом країни нехай усього лише на місяць – дуже почесно. І дуже не просто, бо в Україні завжди вистачало прекрасних спортсменів і тренерів, що займають у світовій і європейській класифікації та в рейтингах лідируючі позиції.
Саме до таких лідерам у гімнастиці відноситься чудовий атлет Олег Верняєв, який став у травні чемпіоном континенту у вправах на брусах.
До цього вагомого досягнення вихованець заслуженого тренера України Геннадія Сартинського додав ще дві бронзові медалі – у командному заліку і в опорному стрибку. Відзначимо також і такий приємний факт: сьогодні в Олега чи не найскладніша в світі комбінація на брусах. І з виконанням її він справляється відмінно, проявляючи при цьому воістину чемпіонський характер!

На традиційній прес-конференції, присвяченій героям спортивного місяці, що відбулася в понеділок, 16 червня, в Олімпійському домі, президент НОК України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка вручив кращому атлетові країни в травні киянину Олегу Верняєва диплом, оригінальну статуетку та грошову премію. Дипломом та грошовою премією відзначено також прекрасну роботу наставника чемпіона Геннадія Сартинського, як кращого тренера травня.

«Думаю, не всі присутні тут журналісти знають, що напередодні європейської першості Олег отримав на тренуванні травму. Однак у Софії він продемонстрував справжній бійцівський характер і віру у власні сили, – сказав під час нагородження Сергій Бубка. – Спортивна гімнастика – один їз медаленосних видів спорту в нашій країні. Ми всі завжди пам’ятаємо і цінуємо видатних гімнастів України різних поколінь – Ніну Бочарову, Ларису Латиніну, Бориса Шахліна та Юрія Титова, Поліну Астахову і Лілію Подкопаєву, Рустама Шаріпова і Валерія Гончарова, які завоювали на чемпіонатах світу, Європи та Олімпійських іграх величезну кількість нагород різного ґатунку. Мені приємно констатувати, що є в нас така чудова послідовність і спадкоємність поколінь. Прекрасний приклад тому – наш сьогоднішній герой. Бажаю Олегу і його беззмінному тренеру подальших успіхів у житті і в спорті, і звичайно ж на Олімпійських іграх 2016 в Бразилії».

До цих теплих і сердечних привітань і побажань лауреатам травня головного олімпійця країни, активно долучилися представники ЗМІ. А заступник міністра Міністерства молоді та спорту України, дворазовий призер літніх Олімпіад з академічного веслування Ніна Уманець вручила О. Верняєва посвідчення заслуженого майстра спорту…
Ще однією важливою подією цієї прес-конференції стало підписання президентом НОК України, героєм України Сергієм Бубкою офіційного листа на адресу Європейських Олімпійських Комітетів, що підтверджує офіційну згоду України взяти участь у перших Європейських іграх в Баку влітку 2015 року. До їх відкриття залишився рівно рік. Змагання пройдуть з 19 видів спорту, включаючи як олімпійські, так і не олімпійські дисципліни. Очікується, що в бакинських стартах візьмуть участь близько 6 тисяч спортсменів із 49 країн Старого Світу. І українська делегація буде на них однією з найбільших. Відзначимо також, що в деяких видах спорту атлети розіграють у Баку олімпійські ліцензії на Ігри ХХХI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро–2016.

Олімпійський Будинок
м. Київ

Анастасія Волобуєва,
Михайло Вєтров,
Олександр Хілюков,

спеціальні кореспонденти сайту АСЖУ

Популярні новини