ГоловнаНовиниСергій Бубка: «Ми одна команда. І мета у нас одна»

Сергій Бубка: «Ми одна команда. І мета у нас одна»

Добра традиція

Днями Національний олімпійський комітет України, Міністерство молоді та спорту України та Федерація України зі стрибків у воду провели спільну акцію, присвячену Дню журналіста. Проходила вона в новому унікальному спортивному комплексі «Ліко», розташованому в Голосіївському районі Києва на «Теремках–2» і зібрала багатьох провідних журналістів країни, що активно працюють в справі популяризації спорту і олімпізму в Україні.

Такі заходи, приурочені до професійного свята працівників ЗМІ, завдяки насамперед НОК України, проводяться з 2005 року, коли цю шановну громадську організацію очолив олімпійський чемпіон, найбільший атлет сучасності Сергій Бубка. Мабуть, в Україні давно вже немає спортивних керівників такого високого рангу, які впродовж тривалого часу так доброзичливо і тепло ставилися б до журналістів, як Сергій Назарович Бубка. Причому, він завжди відкритий до спілкування не тільки з відомими, шанованими у суспільстві професіоналами журналістського цеху, а і з молодими гарячими репортерами, котрі роблять лише перші, часом боязкі кроки на шляху до визнання у вимогливої аудиторії.

– Ми, організатори спортивного та олімпійського руху в Україні, атлети і тренери з одного боку і журналісти, які постійно і регулярно висвітлюють у своїх ЗМІ цю тему з іншого боку, є, на мій погляд, відмінною, єдиною командою, – сказав, звертаючись до присутніх, Сергій Бубка. – Ми робимо одну спільну добру справу, у нас спільна мета та завдання. І я щиро радий тому, що у нас із часом склалася така міцна, дружна команда!
Без сумніву, радіють цьому і спортивні журналісти, а також колеги, які не є такими, проте регулярно висвітлюють в рідних ЗМІ спорт і все, що пов’язане з ним у житті суспільства. У нас дійсно тут чимало спільного. І всі ми намагаємося бути гідними учасниками цієї чудової Команди. Втім, нам, українським журналістам, щоб завжди бути на рівні зі своїми шанованими у всьому світі партнерами, провідними спортсменами, тренерами, організаторами спортивного та олімпійського руху, належить ще добряче попрацювати, особливо в плані публікації гострих, злободенних тем. Таких матеріалів сьогодні явно не вистачає нашому суспільству. А значить, є ще одне поле для серйозної, плідної роботи, як для «зубрів» спортивної журналістики, так і молодої, талановитої порослі…

Щодо подібних святкових заходів, пов’язаних із Днем журналіста, то тут ми маємо справу з доброю багаторічною традицією. Згадаймо хоча б теплі й сердечні зустрічі на території головної нашої Олімпійської бази в Конча-Заспі, в Музеї спортивної слави, на льодовому стадіоні, на полях гольфу і регбі–7, спортивній базі «Снайпер» (кульова стрільба) та на кінноспортивному комплексі «Донбас Еквіцентр». Усі вони були блискуче організовані і проведені Національним олімпійським комітетом України, Міністерством молоді та спорту України та Національними федераціями з видів спорту. Не стала винятком і наша нинішня зустріч, що пройшла в п’ятницю, 13 червня, в казковому місці – у новому суперсучасному фізкультурно-спортивному комплексі «Ліко».

На радість збірної і киянам

Наскільки ж усе-таки справедлива стародавня приказка: краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Про те, що на «Теремках–2» в кінці 2013 року з’явилася нова фантастична спортивна арена, побудована в рекордно короткі терміни (перший кілочок був забитий тут двома роками раніше) відомою компанією «Ліко-Холдинг» (почесний президент, народний депутат Ігор Лисов), кияни дізналися минулої осені. Однак багато хто з нас ґрунтовно познайомився з нию лише зараз. І сміємо стверджувати, що нічого подібного в столиці досі в спортивному будівництві не було. Втім, як і в Україні в цілому.

Про унікальність спортивного Центру «Ліко», побудованого за замовленням  Федерації України зі стрибків у воду (її президент з 1999 року член Виконкому НОК України Ігор Лисов) красномовно говорять такі цифри і факти: він займає площу понад 16 тисяч кв. метрів. В оригінальній будівлі з величезними вікнами знаходиться три басейни, обладнані за вищим світовим рівнем. Особливо вражає великий басейн. Його розміри 50х25 м. Тут обладнані найсучасніші вишка і кілька трамплінів різної висоти (1, 3, 5, 7,5 і 10 метрів), що дозволяє одночасно і повноцінно вести весь навчально-тренувальний процес для стрибунів у воду різного рівня – від збірної команди країни до новачків. Просторе приміщення з зручною трибуною для глядачів вражають. Тут є абсолютно все, щоб не тільки успішно готуватися до найвідповідальніших міжнародних змагань з усіх водних видів спорту, а й проводити їх на найвищому рівні.

Приголомшує уяву й величезних розмірів зал сухого плавання площею – 575 кв. м, оснащений вишкою, трамплінами, трьома батутами, стрибковою доріжкою, шведськими стінками, гімнастичним килимом і великою ямою з поролоновими цеглинками помаранчевого кольору для стрибунів. Було цікаво спостерігати за показовими стрибками з вишки найменших дітлахів з дитячо-юнацької школи «Тріумф», відкритої в центрі спорту «Ліко». До речі, тут регулярно займається стрибками у воду вже 200 хлопчиків і дівчат у віці від 5 до 8 років. Гордістю нового спорткомплексу є також десятки спортзалів і кімнат, призначених для інших видів спорту – боксу, сквошу, пілатесу, йоги, танців, SPA-відпочинку. У центрі «Ліко» великою популярністю у любителів спорту, а його із задоволенням відвідують щодня більше двох тисяч киян самого різного віку, користується ціла низка тренажерних залів, чия площа перевищує 1200 кв. м. Тут встановлено близько 500 різних тренажерів для кардіо-і силових занять.

Закінчуючи далеко не повний перелік переваг разючого за своєю насиченістю і функціональностю спорткомплексу «Ліко», виокремимо ще один важливий факт, який відрізняє його від усіх раніше бачених нами масштабних спортивних баз: на його території зведений настільки ж унікальний Центр духовності, найважливішим об’єктом якого є білосніжний, напрочуд світлий та красивий Спасо-Преображенський собор, освячений 13 жовтня 2010 року самим Предстоятелем Української Православної церкви Блаженнішим Митрополитом Володимиром. Собор, висотою 45 метрів, зведений в стилі модерн з урахуванням основ візантійського та українського стилів. Нам дуже пощастило почути в ньому чудовий піснеспів у виконанні місцевих служителів Собору…

Повернемося, однак, до нашого професійного свята; він, завдяки щедрості гостинних господарів, вдався в усіх відношеннях. Крім знайомства з приголомшливим новим спортивним об’єктом, який став постійним місцем тренувань всіх збірних команд України зі стрибків у воду і улюбленим місцем класного відпочинку для тисяч мешканців Голосіївського району та багатьох киян з інших районів столиці, журналісти побували на жартівливій та веселій виставі в басейні за участю членів збірної України зі стрибків у воду. Це було прекрасне видовище як у спортивному, так і в артистичному плані, що доставило всім нам справжнє задоволення і насолоду. Бо в «живу» спостерігати, та ще в такій нестандартній, комічній ситуації за найскладнішими трюкових стрибками переможців та призерів світових, європейських чемпіонатів, Олімпійських ігор, етапів Кубка світу – величезне везіння. І щастя. Олександр Бондар і Юлія Прокопчук, Олександр Горшковозов і Анна Письменська, Вадим Невінгловський та Анастасія Недобіга, Олег Колодій та Дмитро Меженський виконували найскладніші, умоглядні стрибки з трамплінів і вишки з незвичайною легкістю, витонченістю, з настроєм і найвищою майстерністю. Спасибі всім, хто придумав і брав участь у цьому жартівливому святі-виставі. Крім найсильніших стрибунів України у воду серце і душу до його проведення доклало чимало особистих тренерів і наставників збірної команди країни на чолі з головним тренером Тамарою Токмачовою, яка весь день була нашим добрим гідом і коментатором вистави у великому басейні.

– Ми всі довго чекали своєї власної сучасної спортивної арени для тренувань збірної команди України. Завдяки нашому президенту Федерації України зі стрибків у воду Ігорю Лисову ми нарешті її отримали, – каже нам на прощання заслужений тренер України, головний тренер збірної Тамара Токмачова. – І ми всі щиро вдячні цій напрочуд скромній та обов’язковій у своїх обіцянках людині. Спасибі йому за все добре, що він несе людям!..

Час пролетів непомітно. І коли ввечері після вручення всім журналістам різних призів і подарунків ми покидали спорткомплекс «Ліко», хочеться ще раз щиро подякувати Національному олімпійському комітету України, Міністерству молоді та спорту України, Федерацію України зі стрибків у воду і головного спонсора Дня журналіста компанію «Ліко-холдинг» за прекрасну організацію і проведення нашого професійного свята. Спасибі, друзі! Ми – одна команда. І цим все сказано!

Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ, член НОК України
Богдан Білейчук,
Анастасія Вєтрова,
Олександр Хілюков,

спеціальні кореспонденти сайту АСЖУ

Популярні новини