ГоловнаНовиниТурнір, що дарує радість усім

Турнір, що дарує радість усім

Карате в Україні стає все більш популярним, а наш Міжнародний турнір збирає все більше й більше спортсменів з різних країн. Торік у змаганнях взяло участь 850 спортсменів із 75 клубів. Крім учасників з України, у змаганнях взяли участь спортсмени з Білорусі, Росії й Молдави, серед яких були призери чемпіонатів Європи та світу. Цього року вже підтвердили свою участь понад 500 спортсменів з усіх областей України.

Організатор 11-го турніру «Kyiv Open CUP» – Українська федерація карате (президент Сергій Левчук). Суддівську колегію цього року складуть 50 суддів з України та зарубіжжя. Її очолить суддя міжнародної категорії WKF Хав’єр Ескаланте (Швеція).

Змагання проходитимуть одночасно на 5-ти татамі. Всього за один турнірний день зможуть відбутися індивідуальні виступи в ката і куміте у різних вікових категоріях: від 8 років і старше 18 років, серед юнаків та дівчат.

Переможців у старших вікових категоріях чекають грошові призи.

11-й Міжнародний турнір «Kyiv Open CUP» проходитиме в спортивному комплексі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» 17 травня 2014 (субота) за адресою: м. Київ, вул. Верхньоключова, 1/26. Початок змагань о 9-00.

На європейських і світових чемпіонатах за версією WKF Україну успішно представляють спортсмени Української федерації карате. На 49-му чемпіонаті Європи з карате, який завершився днями в м. Тампере (Фінляндія) національна збірна привезла 4 нагороди: срібло виборов Станіслав Горуна (до 75 кг) зі Львова, бронзовими призерами стали киянка Жанна Мельник (до 55 кг) і спортсменка з м. Іллічівська Аніта Серьогіна (до 61 кг). Також бронзу завоювала жіноча команда. А роком раніше на подібному турнірі в Угорщині вихованка тренера Олександра Тонкошкура Аніта Серьогіна була золотою медалісткою. Вітаючи їх із цим чудовим успіхом, ми бажаємо всім учасникам 11-го Міжнародного турніру з карате «Kyiv Open CUP» гідного виступу й відмінного травневого настрою. До зустрічі в КПІ, друзі !

За додатковою інформацією звертайтеся:
Анатолій Сальник,
PR-директор УФК,
(097) 747-02-03(097) 747-02-03
[email protected]

Відео та фото з попередніх чемпіонатів «Kyiv Open» можна подивитися тут: www.karate-do.com.ua

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ :
Міжнародний турнір «Kyiv Open CUP» (www.karate-do.com.ua):

Основна мета, через яку Клубом «Сьогун» був заснований Міжнародний турнір з карате «Kyiv Open CUP», – надати українським каратистам з усіх напрямів і всіх федерацій можливість битися на єдиному турнірі зі спортсменами з інших країн світу.

Перший турнір «Kyiv Open CUP» відбувся в 2003 році, і участь у ньому взяло 170 спортсменів з 5 регіонів України. Другий Кубок став уже міжнародним, надавши можливість українським спортсменам змагатися з каратистами Азербайджану. На третьому турнірі «Kyiv Open CUP» у 2005 році змагалися вже 239 учасників з 16 клубів України, а четвертий «Kyiv Open CUP» прийняв до участі 477 спортсменів із 27 команд України, Росії, Білорусі та Узбекистану. У 2007 році відбувся 5-й «Kyiv Open CUP», в якому змагалися 480 спортсменів з 41 команди України, Росії, Білорусі, Грузії. На сьогоднішній день «Kyiv Open CUP» – один із найпрестижніших міжнародних турнірів з карате, який проходить на території України.

Всеукраїнська громадська організація «Українська федерація карате»

Всеукраїнська громадська організація «Українська федерація карате» (ВГО «УКФ») зареєстрована наказом Міністерства юстиції України № 2002/5 від 30.10.2009 р., свідоцтво про реєстрацію № 3218.

Основною метою ВГО «УФК» є розвиток і популяризація карате-до WKF в Україні на високому, професійному рівні. Наша федерація є єдиним представником України на міжнародному рівні і на всіх офіційних чемпіонатах і турнірах, що проводяться WKF. Президент УФК – Сергій Левчук.

*Карате в Україні і в світі:
У світі карате визнано всіма міжнародними спортивними організаціями (Міжнародним олімпійським комітетом, Міжнародною асоціацією світових ігор, Генеральною асоціацією міжнародних спортивних федерацій) як єдиний вид спорту, без поділу на стилі та версії.

Організацією, котра розвиває карате, обрано Всесвітню федерацію карате (WKF), що об’єднує 178 країн світу.
На асамблеї Міжнародного олімпійського комітету (IOC) в 2005 р. у Сінгапурі карате було обрано одним із двох видів спорту, що претендують на включення до Олімпійської хартії. На жаль, поки це заповітна для всіх шанувальників карате мета не досягнута, хоча шанси потрапити до програми Олімпійських ігор 2016 року в Бразилії для нашого виду спорту були цілком реальними. Для удачі не вистачило всього кілька голосів. Однак панікувати і здаватися WKF не має наміру. І буде ще рішучіше боротися за нашу спільну мрію!

Оргкомітет «Kyiv Open CUP»

Популярні новини