ГоловнаНовиниІ все ж шанси є!

І все ж шанси є!

Чергові матчі футбольної Ліги чемпіонів у групі «А»,які відбулися пізно ввечері у вівторок, 5 листопада, принесли такі результати: «Шахтар» (Донецьк) – «Байєр» (Леверкузен, Німеччина) – 0:0, «Реал Сосьедат» (Іспанія) – «Манчестер Юнайтед» (Англія) – 0:0.

Після чотирьох турів турнірна таблиця в нашій групі виглядає наступним чином:

Команди І В Н П М О
1 «Манчестер Юнайтед” 4 2 2 0 6-3 8
2 «Байєр» 4 2 1 1 8-5 7
3 «Шахтар» 4 1 2 1 3-5 5
4 «Реал Сосьєдат» 4 0 1 3 1-5 1

Наступний 5- й тур грається в середу, 27 листопада. Донецький «Шахтар» вдома прийматиме іспанський «Реал Сосьєдат», а леверкузенський «Байєр» у рідних стінах проекзаменує лідера групи «А» англійський «Манчестер Юнайтед». Битва за очки на обох стадіонах чекає запекла, безкомпромісна . І я абсолютно не сумніваюся в тому, що гірники останнього слова в нинішній Лізі чемпіонів, не зважаючи на сьогоднішнє не своє місце в таблиці, ще не сказали. «Шахтар» обов’язково побореться за свій шанс, і ми всі побажаємо йому успіху …

Що ж до вівторкового поєдинку з німецьким «Байєром», то він, гадаю, багатьом глядачам на трибунах «Донбас Арени» та біля екранів телевізорів приніс задоволення. Грали дві класні команди. І футбол, показаний ними протягом усіх 90 хвилин був дуже навіть хорошого рівня: рух, швидкість, пристрасть, розумні комбінації, самовідданість – все це було присутнє на поле в надлишку. А який симпатичний, думаючий і технічний новачок з’явився в оновлюваному складі «Шахтера»! Мова про юного бразильського форварда Бернарда, який буквально замучив оборону «Байєра» своїми лихими атаками по лівому флангу. На мій погляд , він став у цей вечір кращим гравцем в обох клубах. Творчий потенціал у Бернарда відчувається величезний. І при серйозній роботі через рік-інший він може вирости в мегазірку, а «Шахтар» отримає фантастичного виконавця.

На високому рівні провели цю зустріч усі гірники, а мені особливо хотілося б відзначити настирливість і невтомність Дугласа Кости , ігроцькой азарт капітана Даріо Срни, непоступливість в обороні Томаша Гюбшмана і надійність голкіпера «Шахтаря» Андрія П’ятова, котрий не раз рятував (особливо в другому таймі) рідну команду. Та що тут говорити, молодці всі хлопці, які показали привабливий футбол. Шкода, що вразити ворота голкіпера «Байєра» Лено, який зловив неймовірний кураж, не вдалося. Так, на жаль, у футболі, в спорті, та й в житті в цілому буває не раз. Здається, ти все зробив для перемоги, виклався більше ніж на 100 %, а удача відвернулася. І настільки потрібного тобі результату немає. Прикро.

Однак опускати голову і ховати очі нашим землякам у цій ситуації не потрібно. Вони грали гідно. Так само гідно і впевнено керував своїми підопічними в турі Ліги чемпіонів, що розглядається, найдосвідченіший тренер Мірча Луческу. А перемоги, і серйозні перемоги на європейській арені у гірників обов’язково ще будуть. І повірте, друзі, за такої гри вони прийдуть найближчим часом.

Михайло Волобуєв,
спортивний оглядач
«Правди України»

Популярні новини