ГоловнаНовиниДо зустрічі в жовтні, чемпіони!

До зустрічі в жовтні, чемпіони!

Травень в Україні традиційно найфутбольніший місяць для дітвори – по всій країні в рамках різних турнірів проводиться безліч футбольних поєдинків, учасниками яких стають сотні тисяч хлопців і дівчат, що мріють повторити славну дорогу Зідана і Шевченко, Кана і Мальдіні, Рональдо і Дель Пьєро та інших видатних майстрів шкіряного м’яча. І серед цих турнірів на лідируючих позиціях ось уже п’ятий рік поспіль знаходиться «Кубок Ретро», який запрошує до себе колективи з дитячо-юнацьких шкіл команд майстрів як України, так і інших країн.

Цікаво, що перші три роки змагання, організовані ентузіастом-тренером Петром Ніколенко, проводилися в невеликому містечку Ватутіно, що в Черкаській області. І лише коли вони зміцніли, набралися популярності і розмаху (число бажаючих команд щороку зростало в геометричній прогресії), то перебралися ближче до столиці. Ось уже другий рік «Кубок Ретро» охоче приймає у себе на базі в Конча Заспі футбольний клуб «Динамо» (Київ), а частина зустрічей проходить неподалік у райцентрі Обухів. Нинішній 9-й міжнародний дитячий турнір зібрав 50 команд і більше 1000 юних футболістів з України та Росії, Білорусі та Литви, Молдови.

Особливістю «Ретро» і його привабливістю є вміла організація і доброзичливість, а також можливість проявити себе на якісних смарагдових газонах хлопцям різного віку – від 9 до 14 років. У нинішніх змаганнях, які, як завжди, проходили в гострій і безкомпромісній боротьбі, розігрувалися призи й медалі в п’яти групах – 1995, 1996, 1997, 1998 і 1999 року народження. Хлопцям із Ватутіно, котрі дійшли до фіналу в наймолодшій віковій групі, конче хотілося порадувати перемогою свого тренера Петра Ніколенка. Проте до цієї ж мети наполегливо рвалися й їхні однолітки з молдавського міста Бєльци. Матч видався на славу, до фінальної сирени тримав глядачів у неослабній напрузі і завершився внічию – 0:0. У серії пенальті трохи удачливішими виявилися предствники ФК «Бєльци» – 11:10. Третє місце тут дісталося ДЮСШ № 15 (Київ).

А ось хто став призерами в інших вікових групах: 1996 р. н. – «Динамо» (Мінськ), «Інтер» (Дніпропетровськ), ДЮСШ (Харків); 1997 – «Промінь-Енергія» (Владивосток), «Бєльци», ФК «Княжа» (Київська обл.); 1998 – ФК «Сочі», «Зірка» (Київ), «Динамо» (Київ); 1999 – ФК «Сочі», СДЮШОР № 1(Санкт-Петербург), СДЮШОР № 5 (Челябінськ).

Щасливими і задоволеними роз’їжджалися по домівках не лише лауреати турніру, а й усі його учасники, які щиро дякували організаторам за професіоналізм, щирість і теплоту. І висловлювали надію на швидку зустріч. І така можливість у багатьох із них обов’язково з’явиться – з 3 по 9 жовтня Петро Ніколенко та його друзі проводитимуть 10-й ювілейний міжнародний турнір «Кубок Ретро – Кубок чемпіонів». Перші заявки на участь у ньому вже надійшли до оргкомітету змагань. І серед них є дитячі команди з деяких країн Європи й Америки. Цей турнір обіцяє бути надзвичайно цікавим. Одним із його організаторів, до речі, буде й Асоціація спортивних журналістів України.

До скорої зустрічі, юні чемпіони!

 

Володимир Лебедко,

Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ, член НОК України
попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини