ГоловнаНовиниКубок дружби

Кубок дружби

Напередодні Дня Перемоги на столичному стадіоні «Темп» завершився 5-й міжнародний турнір з міні-футболу, присвячений 85-літтю загальнонаціонального лідера Азербайджану Гейдара Алієва. Як і всі попередні роки, його організували і провели Посольство Азербайджану в Україні, Конгрес азербайджанців в Україні та Асоціація спортивних журналістів України. Про зростання популярності і визнання турніру (а беруть участь у ньому спортсмени-любителі різного віку і професій) свідчить такий факт: у 2003 році в Баку грали тільки дві команди ветеранів київського «Динамо» і «Нефтчі». А сьогодні їх уже було 11!

Змагання, які проходили три дні з ранку до вечора, відрізнялися гострим суперництвом і азартом, остудити які не завжди вдавалося навіть примхливій погоді. Але дух дружби і взаємної пошани, властивий турнірам подібного рангу, виявився все ж таки незрівнянно вищим за спортивні пристрасті. І все завершилося на мажорній ноті. Перемогли ж у турнірі футболісти бакинської «Телефортуни», що несподівано легко здолала у фіналі непоступливий «Азал» – 5:0. Третє місце дісталося самобутній команді «Полісся» з броварського району Київської області. Новинкою ж нинішніх змагань став розиграш ще одного призу – Кубка дружби. Його по праву завоював колектив Святошинського району столиці «Зірка», очолюваний Михайлом Сагалаковим, начальником управління з фізичної культури та спорту найспортивнішого району Києва. Саме святошинці приймали цього разу наш турнір. І зробили все можливе, щоб він пройшов наславу. Спасибі, друзі!

Не можу не підкреслити і такого приємного моменту – не зважаючи на вкрай щільний графік змагань в один з днів учасники турніру побували на вечорі дружби в Броварському районі Київської області, куди їх запросило керівництво компанії «Полісся». Три роки тому брати Аббасови заснували цю компанію з виробництва м’ясних напівфабрикатів у селі Тарасівка. І за такий недовгий термін вона стала однією з провідних в Україні в даному напрямі. Як переконалися учасники змагань, на молодому підприємстві успішно вирішуються соціальні та культурні питання, що привертає сюди молодь. Вдалий виступ футболістів «Полісся» краще тому підтвердження.

– Такі теплі зустрічі лише укріплюють дружбу і пошану між нашими народами, – підсумував цю поїздку Надзвичайний і Повноважний Посол республіки Азербайджан в Україні Толят Мусеїб огли Алієв. Наш турнір з кожним роком стає все привабливішим і масштабнішим. Нас всіх радує, що з чисто спортивного заходу він все більше стає помітним культурним явищем у житті обох країн. І цю тенденцію ми всіляко заохочуватимемо і розвиватимемо.

Проведення таких турнірів вимагає чималих зусиль. І залишаючи стародавній Київ, команди-учасниці дякували всім його організаторам за щирість і доброту, за прекрасні умови, створені футболістам і гостям, за успішну організацію змагань. Прекрасні кубки із зображенням лідера Азербайджану Гейдара Алієва, виготовлені умільцями компанії «Десата-спорт» – кращої в Україні з виробництва нагородної атрибутики, отримали всі команди, а також кращі гравці, судді, члени Оргкомітету і почесні гості турніру. Зустрічаємося через рік, друзі!

 

Володимир Лебедко,

Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ, член НОК України
попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини